VIRUS ILI HRANA

Splitski osnovci ekskurziju završili u bolnici

Bionic
Reading

Četrdeset đaka O.Š. Plokite iz Splita, koji su bili na ekskurziji u Čakovcu, razbolilo se, a njih desetero je završilo u bolnici

Kako su javili roditelji đaka, desetero djece je hospitalizirano u bolnici u Čakovcu gdje primaju infuziju. Djeca se žale na želučane probleme, imaju proljev, a nekolicina je dobila i visoku temperaturu.

'Riječ je o našim osmašima koji su bili na ekskurziji u Čakovcu. Bili su smješteni u hotelu Park, gdje su se nakon večere požalili na želučane probleme, a razbolio se i jedan od četvero učitelja koji su bili u pratnji. Djeca su primljena na zarazni odjel, desetak ih je dobilo infuziju, no prema prvim nalazima liječnici tvrde da uzrok trovanju nije bila hrana. Djeca su sada uglavnom dobro i premještena su u hotel Sveti Martin na Muri', kazala je ravnateljica O. Š. Plokite Ksenija Burić za Slobodnu Dalmaciju.

U hotelu Park, u kojem su djeca bila smještena tijekom maturalca, opovrgavaju da su se učenici sedmog razreda otrovali hotelskom hranom. Posluženu večeru u petak pojelo je, vele, malo djece jer su tijekom izleta konzumirali sladoled i navratili u McDonald's u Varaždinu. Nakon večere otišli su u šetnju gradom, a večer su proveli u diskoteci Diana.

'U subutu nakon doručka voditelji ekskurzije rekli su da nekolicina djece povraća. Dogovorom osoblja hotela i voditelja ekskurzije odlučeno je da se djeca ne vraćaju u Split, već je u hotel pozvan dežurni liječnik hitne službe županijske bolnice Čakovec. U krugu hotela obavljen je liječnički pregled, nakon kojeg je liječnica rekla da djeca dođu na hitni prijem kako bi se pružila adekvatna medicinska pomoć. Svih 52 učenika autobusom je odvezeno na pregled, dvadesetero ih je dobilo infuziju, a četvero je zadržano u bolnici', rekla je direktorica hotela Vesna Sabol-Opačić za Večernji.hr.