RADIT ĆE U DVIJE SMJENE

Split mobilizirao pripadnike Civilne zaštite, kreće nadzor epidemioloških mjera diljem grada, a posebno na Rivi, Bačvicama, Gripama...

22.03.2021 u 12:03

Bionic
Reading

Grad Split u ponedjeljak je mobilizirao 28 pripadnika i pripadnica Postrojbe opće namjene i povjerenika Civilne zaštite koji će biti zaduženi nadzirati provedbu epidemioloških mjera na javnim površinama i u ugostiteljskim objektima, objavila je gradska uprava

Odluka je donesena na elektroničkoj sjednici Stožera civilne zaštite grada, a povodom pogoršane epidemiološke situacije - Splitsko-dalmatinska županija, naime, proteklog tjedna bilježila je rast brojki i po ukupnom broju novozaraženih koronavirusom druga je u Hrvatskoj, iza Primorsko-goranske županije.

Mobilizirani pripadnici Civilne zaštite s komunalnim redarima radit će u dvije smjene, od 8 do 13 i od 13 do 22 sata, a obilazit će područja koja je prethodno odredila policija.

'Radi se o primarno preventivnim mjerama kojima će se kontrolirati poštivanje razmaka na javnim mjestima na kojima se okuplja veći broj građana te propisano postupanje ugostiteljskih objekata kojima će se u slučaju kršenja mjera izdati upozorenja', objavili su iz Grada Splita.

  • +4
Druženje na splitskoj Rivi Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Čagalj

Posebnu pažnju redari i Civilna zaštita obratit će na prostor Rive, Zapadne obale i Zvončaca, zatim na područja Gripa, oko bolnica Firule i Križine, na Poljičkoj cesti, Žnjanu i Bačvicama te u ugostiteljskim objektima na tim područjima.

'Zahvaljujemo građanima i vlasnicima ugostiteljskih objekata na suradnji, poštivanju svih važećih odluka i epidemioloških mjera kako bi potreba za preventivnim intervencijama bilo što manje', zaključili su iz splitske gradske uprave.