KRVI DO KOLJENA

Splatterhouse

28.10.2010 u 13:27

Bionic
Reading

Kao jedan od prvih pravih horor naslova tadašnjeg vremena, Splatterhouse će konačno dobiti remake za kakvim su fanovi oduvijek žudili

Originalna igra pojavila se u Japanu u studenom 1988. godine i odmah je podigla veliku prašinu. Kako lošu tako i dobru, prvenstveno zbog svojeg sadržaja u kojem je nasilje u najmanju ruku bilo jako potencirano. Nedugo nakon dolaska naslova na američke police godinu dana poslije, lokalni dušebrižnici su ga uskoro potpuno zabranili u cijeloj zemlji. Usprkos zabrani, ogromna popularnost koju je igra stekla na japanskom tržištu natjerala je izdavača da napravi nešto 'blažu' verziju igre koja se trebala izdati za TurboGrafx-16 konzolu. Još jedna zanimljivost vezana uz ovaj naslov je ta što je na kutiji igre po prvi puta u povijesti video igara stajao natpis 'parental advisory'. Vjerojatno pogađate da je igra postala kultni klasik.

Novi Splatterouse odnosno preciznije bi bilo reći remake starog stavit će vas ponovo u ulogu izvjesnog Ricka Taylora, studenta koji pokušava spasiti svoju djevojku Jennifer koja je oteo nekakav ludi znanstvenik. U međuvremenu Rick pronađe masku koja mu naređuje da brutalno pobije sve demone koji mu se nađu na putu. Nema što, pravi pravcati trash od priče.

Kao što i možete pretpostaviti, igra će sadržavati puno i previše hack and slasha dionica a za to nam je potrebno kvalitetno oružje. Moći ćete kombinirati razne alate koji će biti razasuti po okolini kako bi ih pretvorili u sadistička oružja. Osim toga biti će tu naravno i jednostavniji ali ništa manje učinkovitija oružja poput baseball palica, motornih pila i sličnih divota. Možda ćete se u jednom trenutku zasititi 'običnog' oružja te ćete poželjeti nešto još sočnije. Nema problema. Samo iščupajte ruku iz neprijateljeva trupa te sa novim oružjem pokažite ostalima tko je gazda. Nakon što završite sa svojim ubilačkim pohodom, pod će biti prekriven krvlju do neprepoznatljivosti a iznutrice će od prskanja visiti s vašeg ekrana. Drugim riječima, ako ste gadljivi i padate u nesvijest kada vidite krv na zanoktici onda biste ovaj naslov trebali izbjeći u širokom luku. S druge strane ako volite horor filmove i brutalne igre a pomalo ste mazohističnog svjetonazora, onda za vas možda ne postoji bolja igra od Splatterhousea.

Da ne bi samo protivnici bili ti koji će prolijevati krv po podu i zidovima pobrinut će se glavni junak Rick koji također može doživjeti gadne ozljede. One lakšeg tipa su razne posjekotine i ubodi a teže ozljede dolaze u obliku opadanja mesa s kostiju  i sličnih. Bossovi u Splatterhouseu su ogromni a prema dostupnim trilerima postojat će nekoliko različitih  mogućnosti borbe. Neki comboi će se temeljiti isključivo na vašoj fizičkoj snazi a drugi će ovisiti o oružju koje trenutno koristite.

Završni udarac ili 'točka na i' gdje će igrači vjerojatno pronaći najveću zadovoljštinu zove se Splatter Kill. Prije nego protivnika potpuno dokrajčite imat ćete priliku upotrijebiti nekoliko različitih finishera. To može uključivati od trganja tijela po pola do trganja udova i razbijanja glava. Grafički, igra izgleda prilično dobro a grafika je u cel-shaded art stilu što definitivno odgovara atmosferi. Za kraj ćemo dodati kako će Splatterhouse uključiti u paket sva tri nastavka koje ćete prvo morati otključati da bi ih igrali.

Igra bi se trebala pojaviti krajem studenog i to samo za PS3 i Xbox 360

Splatterhouse Trailer

Splatterhouse Gameplay