ZLOČIN ODLIČNOG UČENIKA I SPORTAŠA

Šokantna scenografija i rituali zadarskog monstruma

03.04.2013 u 12:09

Bionic
Reading

Na mjesnom groblju Bokanjac u Zadru u utorak su pokopane Rena Mesnić (56) i njezina svekrva Nita (78) koje je u petak u obiteljskoj kući masakrirao njihov sin, odnosno unuk, 20-godišnji Lovre Mesnić. Prema nalazima obdukcije, obje su žene iskrvarile na mjestu zločina nakon što ih je Lovre zatukao tvrdim i tupim predmetom

Policija demantira napise prema kojima su žrtvama odrubljene glave, no ne poriče kako je riječ o rijetko viđenom brutalnom ubojstvu koje je popratila i poremećena scenografija i rituali. Na mjestu zločina ispisani su grafiti, a ispred kuće postavljene su instalacije od boca i slika. Način na koje je izvršio ubojstvo zgrozio je sve one koji su se našli na mjestu zločina. Detalje, kažu, ne mogu niti izgovoriti.

Hladnokrvni ubojica nakon svega se susjedovim automobilom odvezao do Relje, dijela grada u kojem obitelji ima stan i u kojem je odrastao. Tamo se riješio odjeće, istuširao se i potom posjetio prijatelja. Prema nekim informacijama, u središtu grada popio je piće. Policija je na Relji pronašla automobil i odjeću, a njega je uhitila ispred kućnog praga gdje se pojavio oko 20 sati i rastrojen policiju i oca počeo ispitivati što se dogodilo.

U policiji saznajemo kako je dvije večeri prije masakra pravio probleme u kući, zbog čega je njegov otac zvao policiju. Lovre se u međuvremenu smirio i zaspao. Dva dana kasnije izvršio je svirepi zločin koji je šokirao hrvatsku javnost. Još uvijek nije poznato kada se ubojstvo točno dogodilo, za vrijeme ručka ili tijekom jutra. Postoji mogućnost i da je 20-godišnji monstrum majku i baku probudio i započeo sa suludim ritualnim ubojstvima.

Susjedi i prijatelji obitelji Lovru znaju kako odličnog učenika i sportaša, osvajača nagrada na Županijskim natjecanjima iz matematike. Potkraj prošle godine dijagnosticirana mu je Chronova bolest zbog koje se morao iz Zagreba vratiti u Zadar. Tu su se počele nazirati promjene u ponašanju te su se pojavile sumnje da eksperimentira s drogama. Na ispitivanu se, saznajmo, branio šutnjom, a zbog vrlo lošeg psihičkog stanja i potrebe za stručnom pomoći očekuje se njegovo prebacivanje u Zagreb.