KARAMARKO IZ BLEIBURGA

'Socijaldemokrati se moraju odreći zločina Josipa Broza Tita'

16.05.2015 u 17:51

  • +12

Komemorativni skup povodom 70. obljetnice Bleiburške tragedije

Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je u subotu nakon komemoracije za žrtve bleiburške tragedije, čiji najdonji broj povjesničari procjenjuju na oko 50.000, da Hrvatska još nije odala pravi pijetet tim žrtvama i imenovala odgovorne za taj zločin te da hrvatska socijaldemokracija nikada neće biti istinska socijaldemokracija sve dok se ne odrekne zločina Josipa Broza Tita

'Mi još uvijek nismo odali pravi pijetet tim žrtvama (...) to možemo učiniti ako se napokon imenuju oni koji su odgovorni za ove grozne žrtve. Mi jako dobro znamo, hrvatska socijaldemokracija nikada neće biti prava socijaldemokracija dok se ne odrekne zločina Josipa Broza Tita', rekao je Karamarko.

Mi stalno slušamo licemjerno priznanje da se tu dogodio neki zločin, kazao je Karamarko, dodajući da nikako da se se imenuje tko je kriv i kaže tko ima zapovjednu odgovornost za sve te žrtve.

Na 70. obljetnici stradavanja vojske poražene NDH-a i civila okupilo se u subotu na Bleiburgu skoro 30.000 ljudi pristiglih iz svih krajeva Hrvatske, BiH, Njemačke, Austrije pa čak i Švedske te SAD-a.