SANADEROVA ODVJETNICA SLOKOVIĆ

'Snimka samo dokazuje da mediji vode suđenje!'

31.10.2011 u 10:22

Bionic
Reading

Priča Jutarnjeg lista o postojanju snimke tajnog sastanka bivšeg premijera Ive Sanadera i direktora MOL-a Zsolta Hernadija u jednom zagrebačkom restoranu za Sanaderove odvjetnike nije nikakav dokaz, nego tek još jedna medijska presuda

Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković ne poriče da se njezin klijent sastao s direktorom MOL-a Szoltom Hernadijem. Kaže tek da snimka iz restorana koju Jutarnji list prepričava 'ne dokazuje ništa'.

'Oni su se sastali par mjeseci nakon Sanaderova odlaska s vlasti, a ugovor između Ine i Mol-a zaključen je ranije. Snimka se sad naknadno pojavljuje i zaista ne dokazuje ništa i nema veze s inkriminacijom', rekla je Sloković u razgovoru za tportal.

Podsjetimo, Sanader je optužen da je od Hernadija primio mito do 10.000.000 eura zauzvrat za upravljačka prava Ine. Glavni svjedok u cijelom slučaju je većinski vlasnik DIOKI-ja i Novog lista Robert Ježić.

'Taj je iskaz neprihvatljiv iz dosta razloga, a ova snimka je samo jedna od stvari kojom se potkrepljuje iskaz. Nevjerojatno je da to izlazi u medije upravo prije suđenja, ali mi smo već imuni na to. Kazneni postupak vode mediji, a ne sud. Presude donose mediji, i kakve to veze ima s pravičnim suđenjem? Stvorio se dojam da je sve gotovo, što je veliki pritisak na pravosuđe, svjedoke...', požalila se Sloković na tretman medija.

'Ne bih željela živjeti u državi u kojoj je nešto nepobitno ako se dogodilo u medijima', zaključila je.

Upitana može li objasniti zbog čega su se Sanader i Hernadi sastali u zagrebačkom restoranu i jesu li možda prijatelji, Sloković odgovara: 'Nemam pojma zbog čega su se sastali, ali to je i dio obrane koju ćemo iznijeti na sudu. Ova snimka ne dokazuje ništa, ona je puka interpretacija.'

Sanader je, inače, od petka u bolnici te još nije sigurno hoće li biti sposoban za suđenje koje bi trebalo napokon početi u četvrtak. 'On je još u bolnici, trebaju mu se očitati nalazi jer je cijeli vikend bio na promatranju. Terapija mu je promijenjena, ali mu svejedno nije padao tlak i sada treba pronaći novu terapiju, pa ćemo vidjeti', rekla je Sloković za tportal.