KARAMARKO O KALMETI

'Smeta me hajka! HDZ je prošao svoju katarzu!'

23.10.2013 u 16:50

Bionic
Reading

Nakon što je prije nekoliko dana buknula afera HAC-Remorker, u kontekstu sumnjivih poslova i muljaža sve se češće spominje i ime bivšeg HDZ-ovog ministra i aktualnog gradonačelnika Zadra Božidara Kalmete. On se o svemu oglasio jučer, a danas je progovorio i njegov stranački šef Tomislav Karamarko

Iako zadarski novinari već par dana iščekuju privođenje bivšeg HDZ-ovog ministra pomorstva, prometa i veza Božidara Kalmete, u HDZ-u se zasad, sudeći prema riječima predsjednika stranke Tomislava Karamarka, ne misle odreći aktualnog zadarskog gradonačelnika. Naime, odgovarajući na pitanje novinara u Saboru, Karamarko je rekao kako spominjanje Kalmete u kontekstu najnovije afere u HAC-u neće naštetiti HDZ-u.

'S jedne strane teško je komentirati predmete koji su u tijeku, a s druge strane malo me smeta ova hajka i unaprijed donošenje presuda nekim ljudima. Mi smo svoju katarzu prošli i prolazimo. Neki ljudi koji su pripadali HDZ-u su danas su pred sudom i čekaju presude. Prema tome, to nama neće naštetiti. Međutim, ponavljam, katarzu čekaju neke druge stranke', kratko je prokomentirao Karamarko

Karamarko o Kalmeti

Prema pisanju tjednika Globus, bivši financijski direktor Hrvatskih autocesta Josip Sapunar priznao je istražiteljima gdje je na kraju novac koji se prao preko trećeoptuženog Igora Premilovca iz afere HGK.

Sapunar tvrdi da je tri milijuna eura osobno odnio direktorima građevinskih tvrtaka koje su poslovale s HAC-om, a direktori su taj novac predali tadašnjim državnim tajnicima Ministarstva prometa Milivoju Mikuliću i Zdravku Livakoviću, a ovi tadašnjem ministru Božidaru Kalmeti.