RAZLIČITE LOKACIJE

Slovenska policija vratila ilegalne migrante kolegama u Hrvatskoj

29.10.2020 u 11:56

Bionic
Reading

Slovenska policija u više je akcija na različitim lokacijama privela nekoliko ilegalnih migranata, među ostalim pri pregledu teretnog vozila iz Bugarske na graničnom prijelazu Bregana/Obrežje, javljaju u četvrtak slovenski mediji.

Mediji su izvijestili pozivajući se na priopćenje policije da su u bugarskom teretnjaku otkrivena tri skrivena državljanina Afganistana i Pakistana, a u još jednom teretnom vozilu slovenskih registarskih oznaka pakistanski državljanin.

Nakon provedenih postupaka oni su predani hrvatskoj policiji.

Na željezničkom graničnom prijelazu Dobova su pak prilikom pregleda teretnog vlaka koji je došao iz Hrvatske u podvozju otkrili Pakistanca koji je tako pokušao ilegalno ući u Sloveniju, te ga također vratili hrvatskoj policiji.

Još jedan slučaj ilegalnog prelaska hrvatsko-slovenske granice dogodio se kod Jesenica na Dolenjskem, gdje je prilikom rutinske kontrole zelenog pojasa otkriven državljanin Srbije, prenijeli su mediji.

Slovenska vlada najavila je ove jeseni promjene zakona o strancima čiji je cilj spriječiti zloporabu pravila o azilu, a slovenska vlada desog centra protivi se i prijedlogu da se na razini EU-a uvedu obvezujuće kvote solidarnosti za relokaciju izbjeglica.

Ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs najavio je ovih dana da će u parlamentu ponovo pokušati pogurati prijedlog da se za jače angažiranje vojske u kontroli graničnog pojasa upotrijebi 37.a članak zakona o obrani, pri čemu bi dodatni vojnici pomagali policiji pri kontroliranju migracijskog toka, za što bi bilo potrebno osigurati dvotrećinsko većinu glasova u parlamentu.