NOVINARKA ŠKARIČIĆ

'Slobodna mi nije ponudila 'iznimno povoljan ugovor''

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 25.03.2009 11:29
  • Objavljeno 25.03.2009 u 11:19
Slobodna Dalmacija

Slobodna Dalmacija

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Jadran Babic

Novinarka 'Slobodne Dalmacije' Nataša Škaričić opovrgnula je danas preko svojih odvjetnica tvrdnju uredništva splitskog tjednika da je odbila potpisati 'iznimno povoljan ugovor o daljnjoj suradnji'

Novinarka, koja 17 godina radi u splitskom dnevniku, tvrdi, naime, da joj je ponuđen ugovor o autorskoj suradnji za novinara-početnika.

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) prošlog je tjedna objavilo priopćenje u kojem je upozorilo da gospodarska kriza ne bi smjela poslužiti vlasnicima medija kao izgovor za otkaze i pritom je kao jedan od primjera naveden i slučaj višestruko nagrađivane novinarke i pomoćnice glavnog urednika Nataše Škaričić kojoj je poslovodstvo Slobodne Dalmacije otkazalo ugovor o suradnji.

Reagirajući na to priopćenje uredništvo Slobodne Dalmacije izvijestilo je da je novinarka Škaričić pred svjedocima odbila potpisati 'iznimno povoljan ugovor o daljnjoj suradnji'.

Ona, pak, preko svojih odvjetnica Ines Bojić i Ljubice Matijević Vrsaljko to opovrgava i tvrdi da joj je ponuđen ugovor o autorskoj suradnji za novinara-početnika, uz klauzulu da se ugovor može otkazati u svako doba, bez ikakvog obrazloženja, s otkaznim rokom od 15 dana.

Tvrdi da nije imala mogućnost pregovarati, već joj je ponuđeno potpisati ponuđeno ili će uslijediti otkaz, što se u konačnici i dogodilo 3. ožujka kada je, kako kaže, poslodavac raskinuo dosadašnji ugovor za mjesto pomoćnice glavnog urednika, bez riječi obrazloženja.

Odvjetnice novinarke Škaričić tvrde da je u slučaju novinarke Škaričić prekršen niz odredbi Zakona o radu i Zakona o medijima, pa su Upravi Slobodne Dalmacije podnijeli zahtjev za zaštitu prava.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi