MINISTAR FRIEDRICH IZ BADEN-WÜRTTEMBERGA

'Slavit ćemo ulazak Hrvatske u EU'

  • Autor: Gordan Duhaček
  • Zadnja izmjena 10.03.2013 18:34
  • Objavljeno 10.03.2013 u 18:34
Božić u Njemačkoj, Stuttgart

Božić u Njemačkoj, Stuttgart

Izvor: Reuters / Autor: Lisi Niesner/REUTERS

Peter Friedrich, ministar europskih poslova velike njemačke pokrajine Baden-Wuerttemberg, boravio je u dvodnevnom posjetu Zagrebu, gdje je održana sjednica zajedničke komisije RH i B-W, te izrazio svoju podršku ulasku Hrvatske u EU

U Hrvatskoj je 7. i 8. ožujka  boravio Peter Friedrich, ministar u vladi moćne njemačke pokrajine Baden-Wuerttemberg, između ostaloga i da izrazi podršku ulaksu Hrvatske u Europsku uniju. Na press konferenciji u Ministarstvu vanjskih poslova, Friedrich je pohvalio 'uspješan rad komisije' za suradnju između Hrvatske i Baden-Wuerttemberga, koja se bavi temama poput školstva, policije i pravoduđa, ekologije, gospodarskog rasta i suradnje. Friedrich je napomenuo da je 'gospodarska suradnja najvažnija' te da se približavanje Hrvatske i Baden-Wuerttemberga neće zaustaviti nakon ulaska Hrvatske u EU, 'nego će se još više produbiti'.

Investitori iz Baden-Wuerttemberga, kaže ministar Friedrich, naročito imaju interesa za turizam, informatičke tehinologije, energetiku i uslužne djelatnosti, te su to područja na kojima se najbrže može ostvariti gospodarska suradnja. Cilj je i potaknuti razmjenu stručnjaka između dviju vlada i uprava.

Kada je pak riječ o 1. srpnja ove godine, ministar Peter Friedrich nema nikakve sumnje o tome hoće li Hrvatska biti konačno i formalno 28. članica Unije. 'Tog dana se neće slaviti samo u Hrvatskoj, nego i kod nas. Veselimo se ulasku Hrvatske u EU. Naš zajednički rad je već odličan primjer uspješne europske suradnje', zaključio je Friedrich.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!