proljeće je, ali...

[FOTO/VIDEO] Slab snijeg pada u Lici i Gorskom kotaru, doznajte kakvo nas vrijeme u ostatku vikenda čeka

20.03.2021 u 13:12

Bionic
Reading

Zbog jakog vjetra na autocestama A1 između vijadukta Božići i tunela Svetoga Roka te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić vozi se uz ograničenje brzine

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga i lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila), priopćili su iz HAK-a.

  • +2
Snijeg u Karlovcu Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Zbog jakog vjetra na autocestama A1 između vijadukta Božići i tunela Svetoga Roka te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić vozi se uz ograničenje brzine.

Slab snijeg mjestimice pada u Lici i Gorskom kotaru.

U većini predjela djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te vjetrovito vrijeme je u nedjelju.

U noći i ujutro uz oblačnije vrijeme u gorju mjestimice uglavnom slab snijeg. Krajem dana uz više oblaka u sjeverozapadnim predjelima malo snijega, a na jugu Dalmacije i malo kiše.

U Karlovcu u prijepodnevnim satima počeo padati gusti snijeg Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Štedul Fabac/Pixsell

Puhat će umjeren do vrlo jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu jaka i olujna bura, podno Velebita lokalno s orkanskim udarima. Najniža temperatura zraka od -4 do 0, u gorju od -7 do -4, a na Jadranu od 1 do 6 °C. Najviša dnevna uglavnom između 3 i 6, a na Jadranu 9 i 12 °C.