OPET STARA VLADA

Skupština Srednjobosanske županije prihvatila Inzkove naputke

26.07.2011 u 23:04

Bionic
Reading

Skupština Srednjobosanske županije prihvatila je u utorak naputke Visokog međunarodnog predstavnika u BiH Valentina Inzka te će od sutra ponovno stara vlada preuzeti dužnost nakon što je nelegalnom ocijenjena vlada koju su ustrojile stranke okupljene oko SDP-a BiH jer su veto na izbor uložili hrvatski zastupnici

'Vlada na odlasku već od sutra preuzima ulogu od vlade koja je nelegalno imenovana 10. svibnja i nastavlja raditi dok Ustavni sud Federacije BiH ne da svoj sud o prigovorima Hrvata ili se pak ne postigne novi politički dogovor', rekao je zamjenik predsjednika HDZ-a BiH Niko Lovrinović koji je i predsjednik županijske organizacije HDZ-a Srednje Bosne.

Dodao je kako očekuje da se skoro postigne politički dogovor kojim bi se otklonila kriza koja je prouzročena uspostavom vlasti iz koje su izbačena dva HDZ-a za koje je na posljednjim izborima glasovalo više od 90 posto Hrvata.

'Ovim su otvorena vrata za daljnja dogovaranja na tragu pisma Visokog predstavnika koji je pozvao na otvaranje dijaloga političkih stranaka. Ja osobno podržavam razgovore kako bi se izbjegla nova kriza', dodao je Lovrinović.

Tehnička vlada u Srednjobosanskoj županiji koju čine ministri HDZ-a BiH, Stranke demokratske akcije i Stranke za BiH nastavit će raditi do postizanja političkog dogovora oko uspostave nove vlasti ili pak odluke Ustavnoga suda o prigovorima Hrvata da je povrijeđen njihov vitalni interes.

Austrijski diplomat na čelu međunarodne uprave ocijenio je nelegalnom vladu Srednjobosanske županije koju čine predstavnici SDP-a BiH, Stranke demokratske akcije, Narodne stranke radom za boljitak te Hrvatske stranka prava BiH koja u tamošnjoj županijskoj skupštini nema niti jednoga zastupnika.