STRAVIČAN SUDAR DVAJU KAMIONA

Skrivio nesreću pa izvukao djevojku iz buktinje

16.07.2013 u 13:46

Bionic
Reading

Vozač kamiona splitskih oznaka poginuo je, a njegova suputnica životno je ugrožena u sinoćnjoj teškoj nesreći na Ličkoj magistrali u Cerovcu Vukmaničkom. Nesreću je skrivio vozač kamiona s prikolicom koji se kretao u smjeru Splita, a prevozio je toaletni papir, drugi kamion je prevozio je bijelu tehniku. Promet na tom dijelu D1 i dalje je otežan

Kako je točno došlo do izravnog sudara dvaju kamiona zagrebačkih i splitskih oznaka, još se utvrđuje. Gordana Križanić iz Županijskog državnog odvjetništva u Karlovcu za Media servis rekla je da se nesreća dogodila oko 22 sata.

'Na način da je teretno vozilo, koje se kretalo iz pravca Karlovca prema jugu, vozač je izgubio kontrolu nad vozilom i prešao u suprotni trak. Ondje je direktno udario u drugo teretno vozilo u kojem je vozač smrtno stradao, a suvozačica zadobila ozljede zbog kojih je smještena u Općoj bolnici Karlovac', navela je Križanić.

Dok je nesretni vozač splitskog kamiona poginuo u plamenoj buktinji koja je izbila nakon sudara, njegovu suputnicu , prema izjavama očevidaca, spasio je 33-godišnji vozač drugog kamiona. Od liječnika karlovačke bolnice dr. Suada Crnice doznajemo da je stanje djevojke kritično.

'Mlađa ženska osoba primljena je s opeklinama koje zahvaćaju gotovo 90 posto površine 2. i 3. stupnja te je u životnoj opasnosti. Druga osoba, mlađi muškarac zadobio je lakše ozljede, opekline obiju šaka i podlaktice. On će tijekom dana biti otpušten. U ovom trenutku činimo sve za mjere intenzivnog liječenja kod pacijentice koja je na Odjelu intenzivne njege. To je za sada sve što možemo reći', rekao je za Media servis dr. Crnica.

Požar na vozilima cijelu je noć gasilo nekoliko vatrogasnih ekipa iz Karlovca. Identitet poginulog vozača i putnice još se utvrđuje, priopćila je karlovačka policija. Promet tim dijelom Ličke magistrale do jutros je bio u prekidu, a zbog sanacije ceste, tijekom cijelog dana vozila će se propuštati naizmjenično.