blizu aerodroma

Škotski navijači stradali u frontalnom sudaru u Njemačkoj: Vozili su lijevom stranom?

14.06.2024 u 12:52

Bionic
Reading

Dvojica navijača navodno su u teškom stanju nakon sudara ispred zračne luke Weeze u četvrtak navečer oko 23.30. Ukupno pet škotskih nogometnih navijača navodno je ozlijeđeno, od kojih dvojica teže, u stravičnom direktnom sudaru u blizini zračne luke u Njemačkoj

Službe hitne pomoći, uključujući četiri vozila hitne pomoći, požurila su u četvrtak navečer na mjesto nesreće pored zračne luke Weeze, otprilike 70 km od Dusseldorfa. Škotska večeras u 20 sati treba igrati protiv Njemačke na otvaranju nogometnog prvenstva UEFA Euro 2024.

Doznaje se da je svih pet navijača ozlijeđeno, a dvojica su navodno u teškom stanju. Slike s mjesta događaja prikazuju više ekipa hitne pomoći koje pomažu unesrećenima na cesti i susjednom travnatom području, piše Express.co.uk.

U frontalnom sudaru sudjelovala su dva automobila. Izvor je rekao za Daily Record da su navijači doletjeli u zračnu luku iz Edinburgha i unajmili automobil za svoje putovanje na Euro. Međutim, sudjelovali su u teškom sudaru s Mercedesom nedugo nakon odlaska iz zračne luke. Vjeruje se da je do sudara došlo za koji se vjeruje da se dogodio na lijevoj strani ceste.

Fotografije s mjesta događaja prikazuju prtljagu i zastavu Saltire kako se izvlače iz olupine. Tamno sivi Citroen, za koji se smatra da je unajmljeni automobil, na fotografiji je udario u Mercedes na drugoj strani ceste.

"Navijači su upravo stigli iz Edinburgha i unajmili su rent-a-car. Čini se da su se zbunili i vozili lijevom stranom ceste. Došlo je do velike hitne intervencije s parkiranim vozilima hitne pomoći koja su čekala da unesrećene odvezu u bolnicu. Činilo se da je svih petero u autu ozlijeđeno, a čini se da su dvoje ozbiljno ozlijeđeni", ispričao je izvor.

U izjavi na Instagramu, predstavnik lokalne vatrogasne službe rekao je: "Teška prometna nesreća na prstenu zračne luke. Malo nakon ponoći dogodila se teška prometna nesreća na prstenu zračne luke u kojoj su se frontalno sudarila dva vozila. Ukupno je šestero ozlijeđenih osoba, od kojih dvije teže. Hitno su zbrinuti. Unesrećenima želimo brz i potpun oporavak."