'nema se više što čekati'

Škoro: Ukinite PDV na donacije i otkažite Snježnu kraljicu

31.12.2020 u 13:24

Bionic
Reading

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro zatražio je u četvrtak u objavi na Facebooku ukidanje PDV-a na donacije namijenjene stradalima u potresu i otkazivanje Snježne kraljice čiji troškovi "sežu do 21 milijun kuna" te preusmjeravanje novca za obnovu

"Nema se više što čekati. Država treba odmah ukinuti PDV na donacije za stradale u potresu. Ako se moglo to učiniti za borbu protiv covida, može se i za Banovinu. Odaziv za donacije bi zasigurno bio višestruko veći, tako nam javljaju brojni građani dobre volje koji su se priključili kriznom stožeru Domovinskog pokreta na terenu", napisao je Škoro na svom facebook profilu.

Također, pozvao je i Grad Zagreb i gradonačelnika Milana Bandića da odmah otkažu Snježnu kraljicu istaknuvši kako troškovi sljemenske utrke i bez publike sežu do 21 milijun kuna. "Neka se taj novac preusmjeri u obnovu i pomoć stradalima u potresu", poručio je.

Smatra i da im možda novac zagrebačkih poreznih obveznika pomogne, kad im već nadležne službe poput Crvenog križa ne uspijevaju pružiti odgovarajuću podršku. Upozorava i da im s terena ljudi javljaju da robu navodno sortiraju na sumnjiv način, ne dostavljaju gdje je potrebno, čak i da spavaju na dežurstvu.

"Ne želim vjerovati da je to istina. Svaka čast svima koji svoj posao rade savjesno, ali narod koji se, pored svega mora obraniti i od pljačke porušenih domova, ima tanke živce i nimalo strpljenja" poručio je Škoro. Također, pita se i gdje su robne rezerve te zašto je došlo do toga da deke i hranu skupljaju građani.

NE KAŽNJAVAJTE LJUDE KOJI ŽELE POMOĆI, UKINITE PDV NA DONACIJE I OTKAŽITE SNJEŽNU KRALJICU! Nema se više što čekati....

Objavljuje Miroslav ŠkoroČetvrtak, 31. prosinca 2020.

"Sve ovo dokaz je da država ne funkcionira, i to nema nikakve veze s koronakrizom. Ima veze s mandatima predstavnika duopola HDZ-a i SDP-a na čelu države.

Zaključno, ne kažnjavajte ljude koji žele pomoći. Ukinite PDV na donacije namijenjene stradalima u potresu i otkažite Snježnu kraljicu, a novac preusmjerite obnovi", napisao je Škoro.