osipa se klub dp-a

Škoro potvrdio da ulazi u saborski klub Suverenista

08.09.2021 u 12:18

Bionic
Reading

Miroslav Škoro i njegova sestra Vesna Vučemilović, kako se i očekivalo, napuštaju saborski klub Domovinskog pokreta premda je zastupnik te stranke Ante Prkačin na konferenciji za novinare pokušavao uvjeriti javnost da je nastavak njihove suradnje moguć. Vesna Vučemilović već je najavila izlazak iz kluba DP-a, a Škoro je Večernjem listu potvrdio da će i on učiniti isto

'Nakon svega što se zbilo, jasno je da ne možemo više funkcionirati kao cjelina. No kako od prvog dana podupirem okupljanje na domoljubnom dijelu spektra, odlaskom iz kluba DP-a sasvim sigurno neću pridonijeti mrvljenju domoljubnih snaga te ne kanim osnovati ni novi klub ni novu političku stranku. Naprotiv, i danas želim da se razmrvljene domoljubne snage okupe', rekao je Škoro za Večernji list.

Na pitanje znači li to da će se priključiti klubu Hrvatskih suverenista, kako se od utorka nagađa u javnosti, Škoro potvrđuje i dodaje: 'Kad su od naše zajedničke političke platforme za parlamentarne izbore nastala dva saborska kluba, moram priznati da nisam bio sretan jer sam mislio, unatoč nekim tehničkim prednostima, da ipak šaljemo pogrešnu poruku nejedinstva. No svako zlo za neko dobro, pa tako sad mogu nastaviti političko djelovanje s istim ljudima s kojima sam dijelio izborne liste i na istim programskim načelima. Od dva kluba koja smo stvorili, danas biram onaj u kojem mogu funkcionirati a da pritom ne iznevjerim birače koji su nam, svima zajedno, dali glas na prošlim izborima', kazao je. 

Škoro nije želio detaljnije obrazlagati odluku, nego je najavio da će o njoj više govoriti na konferenciji za novinare u petak.

'Ne mogu vam puno toga reći prije petka, ali mogu potvrditi da će Miroslav Škoro i Vesna Vučemilović nastaviti svoj saborski rad unutar našeg kluba. Znamo se jako dobro, surađujemo još od predsjedničke kampanje i zajedno smo išli na izbore za Sabor, tako da je ovo najbolje rješenje. Radujemo se što prije velikog ujediniteljskog sabora Hrvatskih suverenista možemo i na ovaj način potvrditi da težimo okrupnjavanju na desnoj sceni i da su svi s kojima dijelimo politička uvjerenja dobrodošli. Našim biračima stalna osipanja teško padaju i drago mi je da im možemo vratiti nadu u okupljanje', rekao je za Večernji list Marijan Pavliček, supredsjednik Hrvatskih suverenista.