PRIPREME ZA IZBORE

Škoro pomalo crta izbornu križaljku! S Mostom tvrdi pregovori, Raspudić otpao

15.05.2020 u 19:13

Bionic
Reading

Iako se u kombinacijama za Škorin tabor spominjao i Nino Raspudić, on je za RTL demantirao bilo kakve pregovore i mogućnost izlaska na izbore na listi Domovinskog pokreta

Odlukom o raspuštanju Sabora premijer Andrej Plenković je abdicirao u teškom političkom trenutku - poručuje vođa Domovinskog pokreta Miroslav Škoro i to u društvu svojih koalicijskih partnera s kojima je na Mirogoju odao počast žrtvama Bleiburga i ostalima koji su nakon rata ubijeni bez ikakvog suđenja.

Uz stihove Krvavog haiku triptiha okupljena desnica predvođena Miroslavom Škorom poklonila se žrtvama na Bleiburškom polju. Škorin pokret očekuje još pojačanja za napad na saborske mandate, ali još uvijek bez konkretnih imena.

"Radni tjedan će nam završiti u 24 sata u nedjelju. Sutra ću ranom zorom u Slavoniju. Mislim da smo na putu da sastavimo jednu čvrstu, dobru i jaku koaliciju", kazao je Škoro.

Škoro čeka da Ivan Penava raščisti s HDZ-om, a Penava javlja da još nije vrijeme za odluku koga će podržati. Pregovori s Mostom traju. I dok jedni i drugi inzistiraju samo da na listama ne budu žetončići, dogovora još nema.

  • +2
Miroslav Škoro dogovorio koaliciju sa Suverenistima Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Domovinski pokret

"Mi imamo uvijek opciju samostalnog izlaska, a s druge strane svjesni smo da su ovo neregularni izbori, izvanredni izbori, posebni izbori i da oni možda zahtijevaju nekakve posebne aranžmane", rekao je politički tajnik Mosta Nikola Grmoja.

Već se slažu skice izbornih lista. Listu u prvoj izbornoj jedinici trebao bi predvoditi sam Škoro, a na njoj se očekuje i Hasanbegović. U drugoj i trećoj na listu bi mogli komičari Pervan i Drele

U četvrtoj jedinici Škoro računa na svoju sestru Vesnu Vučemilović, a za petu čeka odluku vukovarskog gradonačelnika. Listu o šestoj jedinici predvodio bi Grmoja, dok je izvjesno da će glasove dijaspore tražiti Glasnović. No, gužva bi mogla biti u Dalmaciji gdje je jaka baza i Suverenista i Mostovaca koji imaju povijest sukoba.

"Nismo mi imali nikakvu prepirku. Osim što sam ja imao prije dvije godine prepirku s gospodinom Zekanovićem kada sam se namjerio na premijera Plenkovića, a on je imao potrebu da se u to uključi", kaže Grmoja. 

Škoro a priori ne odbacuje nikakve postizborne dogovore, pa ni s HDZ-om. No, HDZ-ov politički tajnik Gordan Jandroković je poručio da oni mogu sa svima osim s Mostom. "Ne znam kome gospodin Gordan Jandroković može bilo kome što narediti ili zabraniti, a najmanje meni, to je nemoguće", poručio je Škoro. 

Iako se u kombinacijama za Škorin tabor spominjao i Nino Raspudić, on je za RTL demantirao bilo kakve pregovore i mogućnost izlaska na izbore na listi Domovinskog pokreta.