OFENZIVA VESNE ŠKARE OŽBOLT

Škare Ožbolt: USKOK bi mogao pričati i s Mesićem!

08.12.2009 u 14:21

Bionic
Reading

U sklopu svoje predizborne kampanje nezavisna predsjednička kandidatkinja Vesna Škare Ožbolt posjetila je Čakovec, gdje je održala konferenciju za novinare na kojoj se osvrnula na rad sadašnjeg predsjednika Republike, na teritorijalni ustroj Hrvatske te ulazak u EU

Škare Ožbolt cijeni Stjepana Mesića i naglašava da je imao puno izrazito kvalitetnih poteza, ali pred kraj drugog mandata način na koji Mesić funkcionira joj se sve manje sviđa, rekla je. 'Pozivanje USKOK-a da porazgovara s bivšim premijerom Sanaderom oko ugovora s Inom sada, a ne u vrijeme kada je taj ugovor nastao, visok je stupanj političkog licemjerstva', rekla je Škare Ožbolt i dodala da bi se aktualni predsjednik mogao naći na istom razgovoru.

Nezadovoljna je i financiranjem njegovog budućeg ureda u mirovini.

Što se Ive Sanadera tiče, istaknula je da je ona jedina hrvatska političarka koja mu je rekla 'ne' kada je bio premijer, a sada su se, kazala je, svi okomili na njega, uključujući i neke njezine protukandidate. Svi su hrabri tek kad velika opasnost prođe, a ona će, rekla je, kao predsjednica biti protiv nastavka takve politike. Za sebe kaže da je reformator i da će se, ako bude izabrana na čelo države, zalagati za reforme, makar neke od njih bile bolne.

Odluka Vlade da ne ide u reorganizaciju teritorijalnog ustroja je politička opstrukcija jer je trend EU-a da okrupnjuje općine, kazala je Škare Ožbolt na konferenciji za novinare održanoj u restoranu Rustica. Zalaže se za pet regija u Hrvatskoj jer samo regije mogu dobivati novce iz pretpristupnih fondova Europske unije, a to bi onda moglo izvući Hrvatsku iz krize koja, rekla je, nije refleksija svjetske krize, već je strukturalna kriza.

Škare Ožbolt jest za ulazak u Europsku uniju, ali ne, kako je kazala, da Hrvatska uđe u EU kao slaba država, već da postane 28. članica kao jaka zemlja. Treba postaviti pitanje što nama članstvo znači, kazala je Vesna Škare Ožbolt