PUTovao NA SAMIT G-20

Skandal u Sevilli: Kod časnika iz pratnje brazilskog predsjednika pronađeno 39 kilograma kokaina

28.06.2019 u 08:58

Bionic
Reading

Zrakoplovni časnik koji je putovao u pratnji brazilskog predsjednika Jaira Bolsonara na summit G20 u japanskoj Osaki, uhićen je u utorak nakon što je uhvaćen sa 39 kilograma kokaina

Kako javljaju svjetski mediji, časnik je uhićen u Sevilli nakon što je avion u skladu s planom puta sletio u taj grad. Španjolski carinci, dodaju mediji, kokain pakiran u 37 paketa pronašli su u osobnoj časnikovoj prtljazi.

'Ministarstvo obrane obavještava javnost kako je u utorak 25. lipnja zrakoplovni časni osumnjičen za prijevoz opojnih supstanci zadržan na aerodromu Sevilla u Španjolskoj. Istražujemo činjenice i pokrećemo vojnu istragu o ovom slučaju', navodi se u priopćenju brazilskog ministarstva.

Časnik je identificiran kao 38-godišnji Manoel Silva Rodriguez, navodi CNN.

Brazilski predsjednik Jair Bolsonoaro reagirao je na uhićenje putem društvenih mreža te je putem Twitter zatražio od ministarstva obrane da surađuje sa španjolskim vlastima i da, ukoliko se ne dokaže suprotno, časniku bude ''suđeno i da bude osuđen prema zakonu''.

  • +7
Jair Bolsonaro Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Potpredsjednik Brazila Hamilton Mourao kazao je novinarima u Braziliji da je časnik bio 'kvalificirana mula'.

'Očigledno je da, s obzirom na količinu droge koja je pronađena, da je nije kupio na ulici i ponio sa sobom', izjavio je Mourao.

Silva se trenutno nalazi u Španjolskoj u pritvoru bez prava na jamčevinu. Brazilski mediji pišu da je Rodriguez dosad u pratnji Bolsonara putovao čak 29 puta.

Predsjednik Bolsonaro je, inače, veliki protivnik legalizacije lakih droga.