tri aktivnosti

Sjednica Vlade u podne: Na dnevnom redu zaključak o sprečavanju radikalizacije u društvu, stanje s koronom, zajam kod EU...

22.10.2020 u 06:28

Bionic
Reading

Na dnevnom je redu zaključak Vlade o sprječavanju radikalizacije u društvu, a nakon prošlotjednog oružanog napada na Markovom trgu. Sjednica počinje u 12 sati

Vlada je krenula s tri aktivnosti glede borbe protiv radikalizacije u društvu, rekao je premijer Andrej Plenković. Prva je vezana za prošlotjedni slučaj oružanog napada na Banske dvore, a druga institucionalna borba protiv radikalizma te će Vlada, najavio je, na sjednici zadužiti Koordinaciju za sustav domovinske sigurnosti da analizira stanje, pojača međuresornu koordinaciju svih nadležnih tijela i da predloži mjere. Treća je točka politička borba protiv radikalizma u društvu.

Ministri će na sjednici Vlade dobiti i informaciju o aktualnom stanju vezanom za koronavirus, a na dnevnom je redu i nekoliko odluka vezanih uz pandemiju COVID-19.

Ministar financija trebao bi dobiti ovlast za potpisivanje Sporazuma o zajmu između EU kao zajmodavca i Republike Hrvatske kao zajmoprimca za privremenu potporu radi smanjenja rizika od nezaposlenosti u izvanrednoj situaciji nakon izbijanja bolesti COVID-19.

Na dnevnom je redu i dopuna Programa dodjele državnih potpora sektoru mora, prometa, prometne infrastrukture i povezanim djelatnostima u aktualnoj pandemiji COVID-19, te odluka o poduzimanju mjera u tijelima državne uprave za sprječavanje širenja COVID-19 i osiguranje uvjeta za redovito obavljanje poslova u tijelima državne.