KOME TREBAJU IZBORI

Sjednica Vlade 'premijera' Bandića kasni sat vremena

08.09.2016 u 14:19

  • +17

Milan Bandić u sklopu predizborne kampanje posjetio Šibenik

Izvor: Društvene mreže / Autor: Facebook/ Bandić Milan 365

Bionic
Reading

Parlamentarni izbori bit će tek održani u nedjelju, no #premijer Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, već danas je 'kao' gradonačelnik Hrvatske trebao održati prvu sjednicu svoje Vlade u Kninu u tamošnjem muzeju. No, sjednica kasni već sat vremena, a Bandić je ranije obišao Zadar i Šibenik

Na sjednici koja je trebala početi u 13 sati, Bandić je trebao predstaviti nove ministre koji su trebali predložiti žurne mjere potrebne da Hrvatsku usmjere na put blagostanja, rada i solidarnosti, tako je barem najavljeno na Facebook stranice stranke Milana Bandića Bandić Milan 365 - predvodnika kolicije Za premijera.

Sjednica bi trebala biti otvorena za javnost te izravno prenošena preko Facebook profila stranke, a ističu i da neće biti zatvorenog dijela niti naknadnih telefonskih sjednica, koje će kao takve biti ukinute. 

Koja ministarstva sele iz Zagreba?

Ranije danas u Šibeniku Bandić je najavio da će, daju li mu birači povjerenje na nedjeljnim izborima, iz Zagreba 'dislocirati' čak sedam ministarstava, pri čemu bi u Šibeniku ili Zadru bilo sjedište Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, javlja Hina.

Bandić je na predstavljanju izbornog programa rekao kako decentralizaciju treba započeti decentralizacijom Vlade, što će, uvjeren je, oživjeti ostale krajeve Hrvatske. U slučaju izborne pobjede, u njegovoj bi vladi sjedili predsjednik i potpredsjednik Narodne stranke - Reformista - Radimir Čačić i Petar Baranović, inače Šibenčanin.

Istaknuo je kako je njegov 'kroj' Vlade pun stručnih ljudi, umjesto politički podobnih, koji će po prvi put u Hrvatskoj postaviti ciljeve koje treba ostvariti. Takvo što, naglasio je, Hrvatska nije imala od Franje Tuđmana

Kao jednu od prvih odluka te vlade Bandić je najavio smanjenje financiranja političkih stranaka za 80 posto, budući da su stranke 'postale same sebi svrha i ne rade u interesu građana' te je ponovio da će njegova vlada osigurati da sve ostale sredine u Hrvatskoj, po uzoru na Zagreb, dobiju besplatne udžbenike koji bi se trebali financirati upravo od iznosa koji će biti umanjen političkim strankama.