AFERA KOPA BEACH

Sisačka oporba kazneno prijavila gradonačelnicu Ikić Baniček

26.08.2014 u 17:21

Bionic
Reading

Postoji opravdana sumnja da je Kristina Ikić Baniček (SDP) kao gradonačelnica grada Siska iskoristila svoj položaj te time počinila kazneno djelo zluporabe položaja i ovlasti, stoji u kaznenoj prijavi koju su 21. kolovoza ove godine podnijeli sisački HDZ, HSLS, HSP AS i HSS Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku zbog tkz. afere 'Kopa beach'

Šef sisačkog HDZ-a Željko Krapljan kaže da je 'Kristina Ikić Baniček planirala, organizirala i realizirala devastacijski zločin, te da je pod njenim patronatom uništen prometni željeznički koridor od Petrinje do Karlovca što je dovelo do njenog potpunog uništenja, ali i do činjenice da je uništena svaka mogućnost obnove iste.'

'Kad kažem devastacijski zločin pod nazivom 'Kopa beach' podrazumijevam da je uz njen politički blagoslov i politički dogovor uništena prometna komunikacija na pravcu od Siska do Karlovca. Razmontirao se i demontirao veliki broj mostova preko Petrinjčice, Gline i ostalih. Ovim načinom gradonačelnica Ikić Baniček nanijela štetu je gradu Sisku, čim je onemogućena bilo kakva realizacija provedbe unaprijed planiranog projekta bicilističko-pješačke staze', kazao je Željko Krapljan na danas održanoj tiskovnoj konferenciji u Sisku.

Sisačka oporba, HDZ, HSLS, HSP AS i HSS kaznenu prijavu temelje na mailovima koji su objavljeni u javnosti, a u kojima je Kristina Baniček Ikić kao sisačka gradonačelnica lobirala kod čelnika HŽ Infrastrukture Darka Peričića da posao čišćenja pruge na spomenutoj dionici dobije udruga 'Kopa beach' čiji su članovi SDP-ovci.

Udruga 'Kopa beach' osnovana je sedam dana prije potpisivanja ugovora s HŽ Infarstrukturom, dok je e-mail gradonačelnica HŽ-u poslala dva tjedna prije osnutka same udruge. Osim Sisačkom državnom odvjetništvu, oporba je kopije kaznene prijave poslala i DORH-u, USKOK-u, Ravnateljstvu policije te će sljedećih dana biti dostavljene i Ministarstvu financija.