odluka povučena

Sindikat sestara i tehničara traži hitnu smjenu ravnatelja hitne u Varaždinu, podižu i kaznenu prijavu

14.03.2023 u 09:57

Bionic
Reading

Sindikat mediciske sestre - tehničari zajedno traži hitno razrješenje dužnosti ravnatelja Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije zbog niza malverzacija, nezakonitih radnji, ali i mobbinga nad zaposlenicima

Objavu Sindikata mediciske sestre - tehničari zajedno prenosimo u cijelosti.

Naime, nakon što je u medije završila vijest kako je ravnatelj Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Mladen Smoljanec izazvao val nezadovoljstva prijedlogom da se medicinske sestre i tehničari u sanitetskom prijevozu ne smiju voziti u prednjem dijelu vozila čak i kad nema pacijenta, samo dva dana od donošenja te odluke, pod medijskim pritiskom ona je ipak povučena.

Ravnatelj sustavno ne isplaćuje posebne nagrade za Covid-19 za djelatnike Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije čime su djelatnici oštećeni za više od 250 tisuća eura, o čemu svjedoče platne liste zaposlenih. U isto vrijeme neutemeljeno i protupravno povećava koeficijente složenosti poslova u Upravi.

Također, donesena je odluka Upravnog vijeća o plaćanju studija ravnatelju Mladenu Smoljancu što je protuzakonito trošenje novca poreznih obveznika u svrhu privatne dobiti i koristi.

Zaposlenici u sanitetskom prijevozu i dalje obavljaju hitne transporte, što je protivno Pravilniku o sanitetskom prijevozu. U slučaju da posao odbiju, prijeti im se disciplinskim mjerama.

U isto vrijeme radi konstantni pritisak i „gušenje“ sindikalne aktivnosti, što uključuje nezakonito premještanje sindikalnog povjerenika po drugim ispostavama, te prisiljavanje pod prijetnjom otkaza da sindikalni povjerenik Sindikata Zajedno mora raditi i voziti sanitetsko vozilo u zaštitnim cipelama koje se koriste u građevinskoj djelatnosti (čelični đon i kapica za prste) što direktno ugrožava živote pacijenata, djelatnika, ali i ostalih sudionika u prometu.

Osim hitnog razrješenja dužnosti ravnatelja, zahtijevamo i inspekcijski nadzor u Nastavnom zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije. Isto tako podignut ćemo, u ime Sindikata kaznenu prijavu protiv ravnatelja Mladena Smoljanca.