DOSTA IM JE

Sindikalac Matijašević traži raspuštanje Vlade

12.12.2014 u 12:33

Bionic
Reading

Hrvatska udruga radničkih sindikata (HURS) zatražila je u petak raspuštanje Vlade, zbog nesposobnosti da izvuče zemlju iz krize, i formiranje Vlade stručnjaka

Pad BDP-a i u trećem kvartalu ove godine potvrđuje da Vlada pogrešno i nestručno vodi ekonomsku politiku, stoga mora što prije odstupiti, navodi HURS u priopćenju.

Nijedno od Vladinih predizbornih obećanja nije ispunjeno, umjesto toga Hrvatska se strmoglavila na dno u svim segmentima - nezaposlenosti, padu BDP­a, padu osobne potrošnje, broju blokiranih građana, osiromašenju, nedovoljnim investicijama i slabom povlačenju sredstava iz EU fondova.

Politika poticanja investicija je očito pogrešna, jer su investicije pokazale još izraženiji pad od 3,6 posto, a osobna potrošnja građana pala je za 1,1 posto i utjecala na ukupni pad BDP-a od 0,5 posto.

Visoko rangirani stručnjak iz Europske komisije je pred potpredsjednikom Vlade Brankom Grčićem i ministrom financija Borisom Lalovcem izravno iskritizirao rad Vlade, rekavši da je nesposobna u privlačenju investicija i korištenje EU fondova.

S obzirom da Vlada nije sposobna ni za kakav zaokret, a Hrvatska više nema vremena za gubljenje, vrijeme je da odstupi i prepusti mjesto stručnim ljudima.

Jedini kriteriji budućeg društvenog konsenzusa trebali bi biti znanje, iskustvo i rezultati, stoga treba angažirati stručnjake da napokon uzmu kormilo države u ruke, poručuje HURS.