MONSTRUM IZ VARAŽDINA

Silovao i zlostavljao kćeri pa dobio 15 godina zatvora

12.04.2012 u 14:19

Bionic
Reading

Zbog silovanja starije maloljetne kćeri, odnosno njezinog zapuštanja i zlostavljanja, kao i zbog zlostavljanja mlađe maloljetne kćeri, na 15 godina zatvora varaždinski Županijski sud osudio je I. H., a njegovu suprugu M. H. uvjetno na godinu i pol

Prvookrivljeni je u mjestu nedaleko od Varaždina od svibnja 2007. pa do uhićenja u lipnju prošle godine poduzimao različite radnje u cilju zadovoljavanja nad svojom maloljetnom kćeri koja je rođena 1991, dok je kćer rođenu 1999. fizički zlostavljao.

Stalnim agresivnim ponašanjem, strogim naredbama i fizičkim kažnjavanjem, kako se navodi u presudi, otac je kod kćeri stvorio nesavladivi strah od njegovog fizičkog kažnjavanja, koji je prouzročio njezinu apsolutnu poslušnost, pokornost i trpljenje, pri čemu je unaprijed znala da će tjelesno kazniti nju, a nakon toga i majku, ako bi mu se fizički usprotivila i ne bi se podala. Upravo zbog tako stvorenog straha, otac je znao da će moći svladati svaki otpor, pa je unatoč plaču, molbama i protivljenju tražio od kćeri da se svuče, nakon čega bi je prvo dirao po tijelu, tražeći da i ona njega dira, a zatim je višekratno imao potpuni spolni odnos.

Stariju kćer, kao i mlađu, tjelesno je kažnjavao za svaku slabu ocjenu tako da ih je udarao rukama i nogama po tijelu. Uz to, tukao ih je i vrijeđao za svako njihovo ponašanje za koje je smatrao da je protivno njegovim shvaćanjima i prohtjevima ili ako bi smatrao da su neposlušne. Sve to je kod djece stvorilo osjećaj malodušnosti, straha, nespokoja i nemoći.

Pred kćerima je tukao i majku, kojoj je govorio grube uvrede, primjerice, da je kurva, đubre, a psovao joj je i bosansku mater. Iako zadnjih 15 godina nije nigdje bio zaposlen niti je svojim radom ili na drugi način, a posebno novčano doprinosio zajedničkom kućanstvu, prvookrivljeni je supruzi prigovarao da je nesposobna te ju vrijeđao, tjerao iz kuće i tukao, iako je uzdržavala obitelj svojom plaćom, kojom je on raspolagao. Sve to stvorilo je osjećaj bespomoćnosti i nespokoja kod drugookrivljene, koja je osuđena na uvjetnu kaznu jer kao majka nije poduzela ništa da spriječi supruga u zlostavljanju obiju kćeri, odnosno u silovanju starije.