STARA DUGOVANJA

Šibenik će Ini isplatiti 13 milijuna kuna

30.04.2014 u 16:58

Bionic
Reading

Ina i Grad Šibenik sklopili su danas nagodbu vezano za dugovanje društva TEF u vlasništvu Grada prema Ini. Šibenik će Ini isplatiti 13 milijuna kuna u dvije rate do kraja 2015., a uz to Ina će u dobiti novu poziciju za benzinsku postaju ili novčanu naknadu nakon pet godina ukoliko se ne pronađe zadovoljavajuća lokacija

'Suradnja i partnerstvo s lokalnim zajednicama u kojima djelujemo za Inu je od neizmjerne važnosti, a današnja nagodba predstavlja rješenje problema koji je već dugi niz godina opterećivao naše odnose s Gradom Šibenikom i TEF-om. U tom smislu, veoma smo zadovoljni rješenjem takve situacije i uvjeren sam kako će provedba ove nagodbe donijeti pozitivne rezultate svim uključenim stranama', rekao je Niko Dalić, član Uprave Ine.

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić rekao je kako su TEF i Grad Šibenik duže vrijeme radili na rješenju koje će, uz povrat dugovanja, donijeti i dodatnu vrijednost, kako za Grad Šibenik, tako i za Inu te da potpisana nagodba ide upravo u tom smjeru.

Spomenuto dugovanje odnosi se na suradnju između Ine, HEP-a i TEF-a iz 1993. godine, kada su potraživanja Ine od HEP-a u iznosu od 6 milijuna kuna s pratećim kamatama na taj iznos prenesena na TEF, odnosno 1998.godine u okviru mjera za restrukturiranje TEF-a Odlukom Vlade RH stavljena u obvezu rješavanja Gradu Šibeniku.