REKETARI UPALI U KLOPKU

Šestorka naplaćivala 'zaštitu' umaškom ugostitelju

14.11.2011 u 18:29

Bionic
Reading

Šestorica mladića, iz Solina, Poreča i Tara, pod istragom su zbog osnovane sumnje da su se bavili iznudom jednog umaškog ugostitelja, pri čemu su imali još dvojicu kompanjona koji su u bijegu

Tijekom kriminalističkog istraživanja ovog slučaja umaška policija je utvrdila kako su šestorica mladića, 30-godišnjak iz Solina, 26-godišnjak iz Poreča, dvojica 25-godišnjaka, 24-godišnjak i 23-godišnjak iz Tara, krajem listopada došli u ugostiteljski objekt u vlasništvu 31-godišnjaka iz Umaga, s kojim su navodno bili prijatelji.

Unatoč prijateljstvu, tražili su od 31-godišnjaka da ih angažira na poslovima pružanja 'zaštite' i 'štićenja objekta', prijeteći da će mu u protivnom zapaliti ugostiteljski objekt.

Nakon što je vlasnik odbio pristati na reketarenje, mladići su ga početkom studenoga ponovno posjetili u ugostiteljskom objektu, no taj put su počeli zastrašivati goste i djelatnike, pa je 31-godišnjak, u strahu za svoju imovinu, ipak pristao angažirati ih kao 'zaštitare', no o svemu je obavijestio i policiju.

'Policijski službenici proveli su prikrivenu radnju i u klopku ulovili dvojicu mladića s označenim novčanicama, a potom su uhitili i ostalu četvoricu', kažu u PU istarskoj.

Nakon kriminalističkog istraživanja, jučer oko 18 sati šestorka je privedena istražnom sucu Županijskog suda u Puli, dok se za još dvojicom iznuđivača traga.