NEMAJU NOVACA ZA PODSTANARSTVO

Šesteročlanoj obitelji hrvatskog branitelja Bandić ustupio stan

28.12.2012 u 17:17

Bionic
Reading

Šesteročlanoj obitelji hrvatskog branitelja Zdravka Radovića, koja se zbog nemogućnosti plaćanja podstanarstva morala iseliti, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević u njegovo ime uručila je danas ključeve gradskog stana u Novom Jelkovcu i zaključak o njegovom privremenom korištenju.

Odlukom gradonačelnika Milana Bandića obitelj Radović stan će koristiti šest mjeseci na temelju Ugovora o privremenom korištenju stana sa zaštićenom najamninom. U međuvremenu gradonačelnik će zajedno sa zagrebačkom HVIDR-om i Ministarstvom branitelja za nesretnu obitelj nastojati pronaći trajno stambeno rješenje.

Zamjenica gradonačelnika Pavičić Vukičević rekla je kako ispunjavaju božićno obećanje koje su dali i kako bi obitelj Radović imala kvalitetnije uvjete za život s obzirom na tešku bolest majke te četvoro djece. Dodala je kako će obitelji Radović pomoći i u opremanju stana i uz najbolje želje izrazila nadu da za njih dolaze bolji dani te najavila da će i dalje raditi na trajnom rješavanju njihovog stambenog zbrinjavanja.

Članovi obitelj Radović presretni su i zahvalili su svima koji su im pomogli u pronalaženju privremenog smještaja i što imaju krov nad glavom. Zdravko Radović kazao je da osim njihovog ima još takvih slučajeva u kojima je potrebna pomoć, a nada se da će se za njihov problem pronaći trajno rješenje.

Pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco rekao je da ima velik broj branitelja koji dolaze tražiti pomoć u rješavanju stambenog pitanja, a nalaze se na listi za socijalne stanove te oni temeljem gradske odluke dobivaju prioritet i dodatne bodove. Rješavali smo to pitanje i dodjelom stanova izravno, izvan liste prvenstva, rekao je. Dodao je i da Grad rješava stambeno pitanje Hrvatskih ratnih vojnih invalida (HRVI) s područja Zagreba dodjelom zemljišta za izgradnju obiteljskih kuća, uz uvjet da imaju kredit Ministarstva branitelja. Na taj način smo praktički sve one koji imaju zahtjev prema Gradu za sada uspješno riješili, pojasnio je Laco.

Koordinator odjela za branitelje u Gradskoj upravi Miodrag Demo je na novinarski upit o broju branitelja kojima je pružena pomoć u stambenom zbrinjavanju rekao da bi to trebalo pitati Ministarstvo branitelja, no da u Gradu Zagrebu to rade sustavno i kontinuirano i da su već riješili mnoge zahtjeve. Smatra da bi se problem stambenog zbrinjavanja HRVI u Zagrebu mogao riješiti odlukom Gradske skupštine o legalizaciji dijela bespravnih korisnika stanova u gradskom vlasništvu.