ŽUPANJA UZ DOMAGOJA

Šesnaestogodišnji Hrvat ozlijeđen na skijanju

11.01.2009 u 19:30

Bionic
Reading

Nastavlja se crni niz nesreća na europskim skijalištima. Nakon djevojčice koju je pregazilo vozilo za održavanje staze te trinaestogodišnjeg Slovenca koji se sudario sa svojim vršnjakom, na skijaškom području Nassfeld u Austriji u petak navečer teško je stradao i 16-godišnji Domagoj Tucaković iz Županje

Od ozljeda koje je pretrpio pod još uvijek nepoznatim okolnostima na jednoj od skijaških staza u Nassfeldu, dječak je u komi, a liječnici se ne usuđuju bilo što prognozirati o njegovu oporavku. Uz Domagoja su roditelji Mira i Damir, brat Hrvoje i brojna uža rodbina te prijatelji s kojima je bio na skijanju.

Domagoj je još uvijek bez svijesti i bori se za život. Snimkama načinjenim na CT-u utvrđen je izljev krvi u mozak. Osim udarca u glavu, nema nikakvih drugih ozljeda ni lomova. 'Liječnici su jako skeptični jer je njegovo zdravstveno stanje iznimno teško', kazao nam je danas s grčem u glasu Domagojev otac Damir napominjući da policija istražuje kako se nesreća na skijalištu dogodila.

Kako navodi Večernji list, Domagoj Tucaković skija od svoje 9. godine, a ovogodišnje je zimske praznike provodio s prijateljima u Nassfeldu gdje su boravili organizirano preko turističke agencije.