priopćenje ina-e

'Sekulić je prekršio niz zakona i diskriminirao po nacionalnoj osnovi'

04.11.2017 u 20:39

Bionic
Reading

Nakon što je čelnik sindikata Nova solidarnost i koordinator Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak Predrag Sekulić javno rekao kako je dobio otkaz u Rafineriji uz obrazloženje INA-e da je 'odavao poslovne tajne i kroz medije nanosio štetu ugledu poslodavca', oglasili su se i iz naftne kompanije

'Budući da g. Sekulić opetovano krši odredbe Ininog Pravilnika o radu i drugih internih akata, i to unatoč prethodno izrečena dva upozorenja o obvezama iz radnog odnosa i mogućnosti otkaza, pokrenut je proces nadomjesne sudske odluke otkazivanja ugovora o radu za g. Sekulića.

Naime, g. Sekulić u svojim medijskim istupima iznosio je netočne tvrdnje o poslovanju kompanije te podatke koji spadaju u domenu poslovne tajne, kao i dovodio u pitanje vjerodostojnost Ininih financijskih izvještaja.

  • +16
Predrag Sekulić je vodio i prosvjed radnika Rafinerije nafte Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk

Prekršio je niz zakona, internih akata i etička načela INA Grupe na način da je u svojim istupima diskriminirao i vrijeđao, naročito po nacionalnoj osnovi, što šteti ugledu kompanije. Također, neovlašteno je ulazio u poslovni prostor te je prekršio propise o sigurnosti i zaštiti na radu i propise o zaštiti od požara koji su u Ini ne samo zakonska obveza, već i apsolutni prioritet.

Zaključno, u Ini ne osporavamo prava radnika na javno istupanje i djelovanje, no svojim nesavjesnim ponašanjem g. Sekulić ne samo da narušava imidž kompanije, već i stvara tenzije među ostalim zaposlenicima te obmanjuje javnost, pa je ova odluka donesena na dobrobit kompanije i svih njenih dionika', stoji u priopćenju INA-e.