dan policije

Šefovi poslali čestiku policajcima: Najvažnija smo institucija koja će Hrvatsku uvesti u Schengen

29.09.2017 u 11:35

Bionic
Reading

U povodu Dana policije ministar Davor Božinović i glavni ravnatelj policije Nikola Milina, uputili su čestitku policajkama i policajcima te djelatnicama i djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova (MUP)

'Svojom odgovornošću i predanošću kojom ste pristupali svim vašim redovnim, ali i izvanrednim poslovima u požarnoj i poplavnoj sezoni, još ste jednom potvrdili da je policija temelj sigurnosti Hrvatske.

Svakodnevno dokazujete da stanovnici Lijepe naše i njezini gosti, brigu o vlastitoj sigurnosti  s pouzdanjem mogu prepustiti upravo hrvatskoj policiji.

Isključivo na taj način možemo nastaviti razvijati modernu policijsku službu, spremnu nositi se sa svim izazovima današnjice', istaknuo je u čestitci ministar Božinović.

Ravnatelj policije naglasio je kako se na Dan policije i njenog zaštitnika sv. Mihovila podsjećamo 'na nezaobilazan doprinos hrvatske policije u stvaranju naše domovine'.

'Izrasli smo u Domovinskom ratu, stvarali državu, a danas je branimo i čuvamo od zala kriminala, korupcije i svega što narušava i ugrožava prava i slobode naših građana.

Danas, nakon 27 godina, moderna smo policijska organizacija koja je sposobna u najkraćem vremenskom roku prilagoditi se i odgovoriti na suvremene sigurnosne izazove.

Čvrsti smo štit vanjskih granica Europske unije. Ponosna smo članica najvažnijih međunarodnih policijskih organizacija i jedna smo od najvažnijih institucija koja će Hrvatsku uvesti u schengenski prostor. Taj prioritet naše Vlade i države u cjelini naša je vodilja i cilj koji želimo ostvariti', stoji u čestitci ravnatelja policije.