Dario Đurašin

Šef zagrebačkih vatrogasaca kaže da sinoć u Zagrebu ničiji život nije bio direktno ugrožen

25.07.2020 u 19:17

Bionic
Reading

Dario Đurašin, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba rekao je kako su se izborili s poplavom koja je noćas zadesila Zagreb

"Telefoni i dalje zvone", rekao je Dario Đurašin za N1.

Kazao je kako su vatrogasci od 20.50 sinoć do jutra u subotu odradili oko 200 intervencija, a tijekom današnjeg dana 120 intervencija.

"U intervencijama je sudjelovalo 20 ekipa iz DVD-ova i 7 ekipa iz JVP-a. Ostalo nam je još 50-ak intervencija koje tek trebamo riješiti. Poziva je bilo između 1000 i 1500. Neki su bili opravdani, neki ne. Negdje je bilo vode od 20, negdje 200 centimetara - a negdje centimetar, što mi ni ne možemo ispumpavati. Mi imamo četiri operativna dežurna i pet linija, ne možemo primiti sve pozive. No sve se intervencije na kraju prime i odrade", rekao je Đurašin.

Naglasio je kako ničiji život nije bio direktno ugrožen.

"Nastradala su skladišta, podrumske prostorije, arhive... No, mogu reći da je i ranije bilo ovakvih intervencija. Ljudi ovo doživljavaju možda kao veće, jer se dogodilo nakon potresa. Već smo imali poplave u gradu, no nismo ih imali na Ilici", rekao je Đurašin.

  • +8
Intervencije vatrogasaca u centru grada koji su jučer pogodile poplave nakon obilne kiše Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL