MILANOVIĆ NAŠAO NASLJEDNIKA BAJIĆU?

Šef USKOK-a Cvitan tajnovit oko ponude premijera

25.02.2014 u 15:45

Bionic
Reading

Novi glavni državni odvjetnik mogao bi postati Dinko Cvitan aktualni ravnatelj USKOK-a, piše Jutarnji list. Cvitan je u razgovoru za tportal rekao da za sada ne može ništa reći na tu temu...

Mladen Bajić odlazi nakon 12 godina na čelu Državnog odvjetništva. Kako piše Jutarnji list, navodno bi ga trebao naslijediti ravnatelj USKOK-a Dinko Cvitan koji je na toj poziciji od 2005. godine. On je navodno izbor Zorana Milanovića, no pitanje je želi i sam Cvitan na tu poziciju.

Na pitanje tportala je li mu premijer ponudio da bude novi glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan nije demantirao informaciju i rekao je tek da na tu temu ne može ništa reći. Nije čak rekao bi li u teoriji bio spreman prihvatiti tu odgovornost.

'To neće biti nitko od sadašnjih Bajićevih zamjenika. Ali ne zato što ti ljudi ne rade dobro, treba nam netko poznat, čovjek čvrstog karaktera, koji će javnosti biti određeno jamstvo kvalitete glavnog državnog odvjetnika. S druge strane, to sasvim sigurno neće biti ministar pravosuđa', rekao je sugovornik Novog lista prije nekoliko dana.

Špekuliralo se i da bi na Bajićevo mjesto mogao doći i ministar pravosuđa Orsat Miljenić, no on je to opovrgnuo.