BILANDŽIĆ NA PROSLAVI MATURE

Šef osječkih plavaca nije bio na Glavaševoj fešti

17.06.2009 u 08:11

Bionic
Reading

Načelnik PU osječko-baranjske Darinko Mikulić izjavio je u utorak da 'načelnik temeljne policije u toj PU Tomislav Bilandžić nije bio na skupu potpore Branimiru Glavašu u Tomislavgradu u petak, 12. lipnja

'Nepobitno je utvrđeno da je kolega Bilandžić u to vrijeme bio u Osijeku na obilježavanju 20. godišnjice mature, a u subotu ujutro bio je u Osijeku na kavi s nekim našim djelatnicima. Ja sam i osobno, kao nadređeni, razgovarao s njim i samo mi je rekao da će on to riješiti na sudu. Istaknuo bih i da protiv njega nije bilo nikakvih stegovnih postupaka', rekao je Mikulić.Neki njegovi kolege iz PU osječke, međutim, tvrde da se nakon proslave mature Bilandžić uputio prema Splitu, piše Jutarnji list.

Prema nekim izvorima, Bilandžića se sumnjičilo i za odavanje podataka Branimiru Glavašu tijekom istrage o ratnim zločinima protiv srpskih civila u Osijeku. Te sumnje nikad nisu dokazane, kao ni informacije o tome da je načelnik osječke policije Tomislav Bilandžić posredno sudjelovao u organiziranju bijega Branimira Glavaša.