TKO JE JOSO NEKIĆ?

Šef Kalmetine kampanje i(li) pročelnik za školstvo?

16.05.2013 u 15:01

Bionic
Reading

Pročelnik odjela za obrazovanje Grada Zadra Joso Nekić radni dan je započeo, kao i svaki od početka izborne kampanje, obavljajući obveze koje pred njega postavlja uloga šefa Izbornog stožera HDZ-a. Pomeo je za sobom nered koji je napravio naručivanjem bannera na zadarskim portalima s tekstom: 'Zadarska ljevica pita Zagreb: Milanoviću, imaš li drugog kandidata?... Brate, ovaj nit smrdi nit miriše'

'Mi smatramo da tu nema nikakve povrede kampanje. Upotrijebili smo kolokvijalnu frazu koju publika najbolje razumije. Reakcija je političkih takmaca da je s naše strane vođena najčistija kampanja,. Imaju oni bannere koji su pet i deset puta uvredljiviji od ovoga', opravdao se jutros Nekić putem medija. Podsjetimo, Izborno povjerenstvo bannere je ocijenilo kao nepravilnost u izbornoj promidžbi jer riječi 'nit smrdi nit miriše' predstavljaju povredu društveno prihvatljivih etičkih načela i kulture dijaloga.

Istovremeno, dok je Nekić obavljao stranačke dužnosti, zadarski osmoškolci i njihovi roditelji su čekali informaciji o sudbini Dana izvannastavnih aktivnosti u organizaciji Grada Zadra, preciznije njegovog ured. Kako je u Zadru lila najavljena kiša, a program se trebao održati na otvorenom roditelji i djeca su se našli u dvojbi, krenuti ili ostati doma. Nažalost, nije bilo nikoga da im je riješi. Čekala se odluka školskog poglavara Grada Zadra koji je dim pustio u javnost desetak minuta prije okupljana učenika na gradskim trgovima i ulicama. Ravnatelji su informirali učitelje, ovi pojedinačno roditelje, ali bilo je prekasno. Prava je informacija do većine stigla ili na putu do centra Grada ili na samom mjestu najavljenog i otkazanog događaja.

Djeca su bila razočarana, neka od njih mokra do kože i bez roditelja koji nisu mogli napustiti radno mjesto kako bi bili uz njih. Najavljeno orkansko jugo rušilo je konstrukcije s panoima na koje su učenici izložili svojih ruku djelo. Sav njihov rad i trud doslovno je otišao u vjetar. I pod vodu. I sve zbog toga što resorni pročelnik Joso Nekić nije zavirio u prognostičke karte i izabrao pravi dan za ovu manifestaciju koja je prošle godine održana u lipnju, a ove je na silu ugurana u predizborno vrijeme.

Dan izvannastavnih aktivnosti pretvorio se tako u fijasko u režiji Jose Nekića, šefa Izbornog stožera HDZ-a koji se u slobodno vrijeme, 'izvanstranački' obavlja dužnosti pročelnika odjela za obrazovanje Grada Zadra.Nakon svega Nekić je požurio u stožer HDZ-a u Medulićevoj ulici gdje je započinjala još jedna konferencija za novinare jer, za razliku od kiše, Zadar ne smije stati.