službeni posjet

Šef Hrvatskog sabora putuje u Kanadu, evo tko ide s njim

16.10.2017 u 10:54

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković boravit će u službenom posjetu Kanadi od 17. do 20. listopada na poziv predsjednika Senata Georgea Fureya te predsjednika Zastupničkog doma parlamenta Geoffa Regana, doznaje se u ponedjeljak iz službenog priopćenja

Tijekom posjeta Kanadi, Jandroković i članovi izaslanstva sastat će se sa svojim domaćinima, Fureyem i Reganom, te s glavnom guvernerkom Kanade Julie Payette.

U Ottawi će se predsjednik Sabora također sastati s relevantnim parlamentarnim odborima, senatorima i zastupnicima te ministrima u saveznoj vladi. U Torontu će održati sastanak  s guvernerkom Ontaria Elisabeth Dowdeswell, s predsjednikom Zakonodavne skupštine Daveom Levacom te s kanadsko-hrvatskom poslovnom zajednicom.

Jandroković će sa saborskim izaslanstvom također posjetiti i Sveučilište Waterloo i njihov istraživački centar te će se sastati i s gradonačelnikom Kichenera Berryem Vrbanovićem i  hrvatskom zajednicom.

U službenom posjetu Kanadi biti će i Sanja Putica, voditeljica Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe, Domagoj Hajduković, potpredsjednik Odbora za gospodarstvo Hrvatskog sabora te Ante Babić, član Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za europsku sigurnost i suradnju.