MORBIDAN ZLOČIN

Sedmorici grobara zatvor zbog krađe zlata s pokojnika

08.02.2013 u 22:48

Bionic
Reading

Općinsko državno odvjetništvo i PU osječko-baranjska jučer su zajednički nastavili ispitivanje dodatnih osumnjičenih radnika Ukopa zbog navodne krađe nakita s pokojnika. Na obavijesne razgovore jučer su dovedena još šestorica, a već rano poslijepodne DORH je priopćio da je nakon kriminalističkog istraživanja uhićeno sedam osoba zbog sumnje da su počinili kaznena djela teške krađe, kao i povrede mira pokojnika, izvještava Glas Slavonije

Osnovano se sumnja da je sedam osumnjičenika, grobara, za vrijeme održavanja grobnih mjesta i ukopa pokojnika uzimalo i zadržavalo za sebe pronađene vrijednosti. Određen im je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Još uvijek pod dojmom cijele situacije i šokiran i dalje je direktor Milan Krišto. Kako kaže, ponukan ovim događajem, napravit će niz izmjena u vezi s uobičajenim procesom rada s pokojnicima.

'Mijenjat ćemo puno toga, no ne mogu vam sad reći točno što. Isto tako, dokaže li se ikomu od zaposlenika krivnja, zacijelo će dobiti otkaz i to radi dostojanstva tvrtke stare gotovo 70 godina. Nažalost, mrlje na ovu tvrtku bit će bačene neovisno o rezultatima istrage, no sve djelatnike koji ovdje rade svijetla i čista obraza, želimo zaštititi', istaknuo je za Glas Slavonije Krišto.

Inače, praksa je da se pokojnici do pogreba drže ili u mrtvačnici (ako dolaze izravno s Odjela patologije), odnosno u hladnjači Ukopa ako je riječ o preminulima izvan bolnice. Krišto kaže kako do sada na frekventnim grobljima nije bilo potrebe zaključavati mrtvačnice. Iako rezultati istrage još nisu poznati, direktor Ukopa kaže da su zatečeni cijelom situacijom i izvjesno je da će se režim rada s pokojnicima ondje mijenjati. Ono što je izvjesno je da je Ukop već bio prisiljen napraviti reorganizaciju rada. Glas neslužbeno doznaje da pripreme za pogrebe, koje su do sada obavljali grobari, sada rade radnici zaposleni u klesariji.

Glas Slavonije za kraj ove morbidne crnokronikaške priče navodi kako su doznali od djelatnice jedne od poslovnica za otkup zlata, da su u posljednje vrijeme učestali otkupi zubnog zlata koje na prodaju donose mlađe osobe.