koronavirus

Sedam novooboljelih u Brodsko-posavskoj županiji

08.07.2020 u 13:03

Bionic
Reading

Zaraza koronavirusom potvrđena je u srijedu u sedam osoba iz Brodsko-posavske županije, među kojima je jedna došla iz inozemstva, a za jednu zaraženu osobu od šest povezanih s javnim i privatnim okupljanjima na području županije još traje epidemiološka obrada kako bi se utvrdio izvor zaraze

Uz jedan slučaj iz inozemstva, šest slučajeva zaraze povezano je s javnim i privatnim okupljanjima na području Brodsko-posavske županije, priopćio je Županijski stožer Civilne zaštite.

Dvije pozitivne osobe povezane su s Čobanijadom u Podcrkavlju, s koje je već potvrđeno više pozitivnih slučajeva, a tri s jednim privatnim okupljanjem na području županije s kojeg je već potvrđeno nekoliko desetaka zaraženih osoba. Jedna pozitivna osoba također je bila na jednom privatnom okupljanju, ali za nju još traje epidemiološka obrada kako bi se utvrdio izvor zaraze.

Od početka epidemije dosad je zaraženo 90 osoba s prebivalištem u Brodsko-posavskoj županiji, a jedna je umrla. U toj županiji od covida-19 trenutačno se liječi 45 osoba.

Zbog novog vala epidemije koronavirusa, od sutra će ponovno raditi COVID ambulante pri domovima zdravlja u Slavonskome Brodu i Novoj Gradiški.

  • +25
Koronavirus u Hrvatskoj Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Stožer Civilne zaštite Brodsko-posavske županije pozvao je sve organizatore javnih skupova da se suzdrže od njihove organizacije i održavanja. Skupovi koji će biti organizirani moraju se održavati uz maksimalno poštovanje mjera kako bi se spriječilo širenje zaraze koronavirusom.