ZBOG TELEFONSKE SJEDNICE

SDP u Saboru traži raspravu o privatizaciji

19.05.2016 u 12:37

Bionic
Reading

Nakon što je Vlada prošli tjedan nekoliko tvrtaka skinula s popisa strateških poduzeća i time otvorila pitanje njihove privatizacije, SDP je zatražio da se o tome otvori i rasprava u Saboru

'Uputili smo predsjedniku Sabora zahtjev za dopunu dnevnog reda sjednice Sabora jer želimo raspravljati o privatizaciji trgovačkih društava u vlasništvu Republike Hrvatske. Ne na telefonskim sjednicama, već javno u Hrvatskom saboru. Odluka Vlade da se s popisa strateških poduzeća uklone određena poduzeća, za koja sve postoji razlog zašto su na tom popisu, nas zabrinjava, posebno kad o privatizaciji odlučuje HDZ, a znamo kako to najčešće završi. Tražimo da se o tome razgovara u Saboru pa ćemo i tu vidjeti kakav je stav navodne parlamentarne većine oko toga', oglasio se na svom profilu na Facebooku predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

Na tu temu u Saboru se oglasio i SDP-ov Peđa Grbin. 'Kao što vam je poznato, Vlada je odlučila pokrenuti postupak privatizacije niza iznimno važnih trgovačkih društava u vlasništvu RH na telefonskoj sjednici, bez javne rasprave, mimo ikakvog savjetovanja s javnošću. S obzirom na to da Vlada ne želi da se o tome javno govori, SDP želi i pokrenuli smo postupak da se o tome raspravlja u Saboru', rekao je Grbin.

Kada bi ta tema mogla doći na dnevni red, odlučit će većina. 'Odluka o tome kada će se raspravljati nije na nama nego na predsjedniku Sabora i HDZ-u. Ovisno o tome koliko žele transparentno informirati javnost o tome što čine, ovist će njihova odluka o tome kad će se raspravljati. Mi mislimo da bi trebalo hitno, ali Bože moj, predsjednik Sabora i HDZ odlučit će kada će se o tome govoriti', rekao je Grbin.