nastavak suradnje

SDP, HSS i HSU zajedno na izbore u Krapinsko-zagorskoj županiji

04.03.2021 u 14:26

Bionic
Reading

SDP, HSS i HSU zajedno će izaći na predstojeće izbore za Županijsku skupštinu u Krapinsko-zagorskoj županiji te podržati SDP-ove kandidate za župana i njegovu zamjenicu, Željka Kolara i Jasnu Petek, rečeno je u četvrtak u Krapini.

Koalicijski sporazum potpisali su danas u Krapini predsjednik Županijske organizacije SDP-a Siniša Hajdaš Dončić, koordinator za Županijsku organizaciju HSS-a Dražen Čvek i predsjednik Županijske organizacije HSU-a Josip Kovačić.

Hajdaš Dončić je naglasio da SDP u Krapinsko-zagorskoj županiji ima dugogodišnju suradnju i sa HSU-om i sa HSS-om.

„Naši pregovori su trajali točno 24 sekunde. Zašto? Zato jer imamo povjerenje, imamo sličan pogled na razvoj županije i zajedno smo se vrlo brzo usuglasili tko su naši zajednički kandidati za župana i njegovu zamjenicu“, rekao je Hajdaš Dončić te najavio predstavljanje zajedničkog programa do kraja ožujka.

„Ovo su tri političke stranke koje izlaze zajedno na izbore. Naravno da će na našoj zajedničkoj listi biti još nešto osoba koje su kao nezavisne, ali podržavaju ovu listu“, dodao je predsjednik SDP-a Krapinsko-zagorske županije.

HSS-ov Dražen Čvek kazao je da su ovom odlukom željeli dati podršku kontinuitetu uspješnog vođenja javnih poslova Krapinsko-zagorske županije.

„Uvjeren sam da ćemo osigurati provedbu dosad započetih i novoplaniranih strateških i ostalih kapitalnih projekata na području županije, kako općih infrastrukturnih tako i na području gospodarstva, socijalne, zdravstva i školstva“, rekao je Čvek.

Kovačić iz HSU-a podsjetio je da s SDP-om surađuju već četiri mandata.

„U programu za umirovljenike pokušat ćemo rješavati neke goruće probleme. To je smještaj starijih osoba, pogotovo onih za hospicij“, najavio je Kovačić.

Aktualni krapinsko-zagorski župan Željko Kolar kazao je da će novi mandat biti u vrlo dinamičnom razdoblju, s novom financijskom omotnicom, mehanizam za oporavak i otpornost, a županije sjevera Hrvatske su pred potpisivanjem Razvojnog sporazuma s Ministarstvom regionalnog razvoja.

„Pripremili smo projekte u vrijednosti 2,1 milijardu kuna, bez infrastrukturnih projekata, koji su na području Krapinsko-zagorske županije teški preko 7 milijardi kuna i očekuje nas veliki posao u provedbi tih projekata“, rekao je Kolar.

Kolarova sadašnja zamjenica i kandidatkinja za isto mjesto u novom mandatu Jasna Petek dodala je da je potpisivanje sporazuma nastavak dugogodišnje suradnje sa HSU-om za provedbu politika za osobe treće životne dobi. Za HSS je rekla da je u protekle četiri godine bio vrlo korektan i pouzdan partner koji je podržavao projekte, posebice u području obrazovanja, zdravstva i socijalne skrbi.