RUŠENJE KUĆA U TIJEKU

Sava kod Gunje raste. Hoće li opet biti problema?

06.08.2014 u 14:14

Bionic
Reading

U Gunji se nastavlja potpisivanje ugovora o rušenju poplavom teško oštećenih kuća, ali i danonoćna obnova objekata. Iako razina Save raste zbog oborina, ne očekuju nove neprilike s poplavama

Počinje obnova škole koje će biti spremna dočekati učenike u rujnu, a više tisuća hodočasnika pohodit će na Veliku Gospu i Svetište Gospe u Šumanovcima, rekao je za Radio Osijek načelnik Općine Gunja, Hrvoje Lucić.

U Gunji je do sada srušeno 40 kuća, a ovih se dana potpisuju ugovori za još 208 objekata, jer je za rušenje potrebno imati ugovor potpisan kod javnog bilježnika. Pristanak vlasnika nije problem, no doći do svakog mještanina malo je teže, jer su mnogi još uvijek izvan općine.


Iako obnova napreduje, mještani su često nezadovoljni brzinom, napomenuo je Lucić, no kaže da valja razumjeti da se uvjeti za normalan život ne mogu osigurati preko noći. Razina Save zbog kiša ponovno raste, no u Gunji ne očekuju nove probleme s poplavama. Kritično bi, misli Hrvoje Lucić, moglo ponovno biti na nasipu u Rajevom Selu koji je probijen u svibanjskim poplavama, piše hrt.hr

Škola će biti spremna za početak nove školske godine; bit će osiguran i besplatni prijevoz za sve osnovnoškolce izvan Gunje, no u Općini još ne znaju hoće li biti dovoljno učenika, jer bi se roditelji mogli odlučiti upisati učenike u škole u mjestima u kojima su privremeno smješteni.