INTENZIVNA POTRAGA

Sarajevo: Istraga o ubojstvu policajaca još bez rezultata

27.10.2018 u 12:13

Bionic
Reading

Istraga o ubojstvu dvojice policajaca u Sarajevu počinjenom u petak nije do subote prije podne dala konkretne rezultate no nastavlja se punim intenzitetom, uključujući obradu većeg broja osoba za koje se pretpostavlja da bi mogle imati informacije o počiniteljima

Tu je informaciju lokalnim medijima u subotu prenio zapovjednik sarajevske policije Mevludin Halilović.

"Utvrđujemo činjenice i radimo sukladno napravljenom planu", izjavio je Halilović, dodajući kako je potraga za potencijalnim osumnjičenicima intenzivirana i koncentrirana na područje Pala i Istočnog Sarajeva.

U MUP Sarajevske županije navodno je protekle noći privedeno trinaest osoba, uglavnom s područja Pala i Istočnog Sarajeva no nitko od njih još nije osumnjičen za sudjelovanje u zločinu.

Policija je uglavnom provjeravala imaju li te osobe alibi za razdoblje u kojemu su kriminalci pokušali ukrasti automobil u Sarajevu i pri tome ubili dva policajca koji su bili u redovitoj ophodnji.

Policija ima podatke o pripadnicima organiziranih kriminalnih skupina koji su u prošlosti krali automobile i sada se provjerava tko je od njih mogao biti povezan s teškim zločinom koji je potresao javnost u BiH.

Ubijeni su policajci Adis Šehović (46) i Davor Vujinović (43) za koje su njihove kolege imale samo riječi hvale.

Kradljivci su ih izrešetali u službenom policijskom automobilu pri čemu je Šehović umro na licu mjesta a Vujinović je kasnije podlegao ozljedama u bolnici.

Zbog ovog zločina na mirnim prosvjedima na mjestu napada u petak navečer okupio se veći broj građana koji su zapalili svijeće na mjestu gdje su policajci ustrijeljeni a nova prosvjedna okupljanja najavljena su i za subotu.

Vlada Federacije BiH proglasila je 29. listopada danom žalosti zbog ubojstva dvojice policajaca.