ODMOTAVA SE KLUPKO

Sanader na razgovoru u policiji?

25.05.2010 u 12:16

Bionic
Reading

Na pitanje je li policija pozvala na razgovor bivšeg premijera Ivu Sanadera na temu TLM-a i HEP-a, glasnogovornik ministra unutarnjih poslova Krunoslav Borovec ustvrdio je da policija dosad nije imala praksu obavještavati javnost s kim je razgovarala jer bi to narušilo njen ugled, pa neće to učiniti ni u konkretnom slučaju

'Dužni smo javnost informirati o počinjenim kaznenim djelima ili uslučaju podnošenja prijave protiv nekoga. Ni vi, da ste bili narazgovoru, ne biste željeli da javnost to sazna. Određena diskrecijamora postojati', kazao je Borovec prigodom predstavljanja novih policijskih odora

Špoljariću zlatna značka

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko najavio je da će policajac DamirŠpoljarić, koji je iz nabujale rijeke Toplica kod sela Batinjska Rijekaiz potopljenog automobila spasio Krešimira Ivančića i njegove dvijemaloljetne kćeri, ući u uži izbor za MUP-ovu godišnju nagradu.Špoljariću je zbog učinjenog Karamarko danas uručio zlatnu ministarskuznačku.

Da plavci imaju dvostruka mjerila, Borovca su podsjetili novinari kazavši mu da je u slučaju Enesa Felića, kojeg se sumnjičilo za objavu registra branitelja, policija dala potvrdu da je bio na obavijesnom razgovoru.

Navedeno Borovec nije komentirao, ali se osvrnuo na prošlotjedni medijski istup vlasnika Industrogradnje Josipa Galinca, koji je za Jutarnji list ustvrdio kako ima saznanja da je za njegovo premlaćivanje 'dečkima s Knežije' plaćeno milijun eura.

'Ako dotični gospodin ima bilo kakvih saznanja o tome tko ga je premlatio, neka ih podijeli s policijom ili DORH-om', kazao je Borovec, uz dodatak da ne može otkriti 'do kakvih je policija saznanja došla u konkretnom slučaju, kao ni poteze koje namjerava povući'.

Podsjetimo, Galinec je u pol bijela dana prije gotovo dvije godine pretučen na parkiralištu u Vukovarskoj ulici, a za naručiteljem i za počiniteljem još se traga.