UŽIVAO U MEKSIČKOM CANCUNU

SAD: Jedan od najtraženijih bjegunaca uhićen nakon 24 godine

15.07.2012 u 13:52

Bionic
Reading

Jedan od 15 najtraženijih bjegunaca u SAD-u uhićen je u meksičkom ljetovalištu Cancunu nakon 24 godine provedene u bijegu

Vincent Legrend Walters (45), uhićen je u petak ujutro i pritvoren temeljem zahtjeva za izručenje SAD-u, izvijestila je američka TV mreža ABC News.

Walters, kojeg se tereti za ubojstva, trgovinu drogom i posjedovanje oružja, nije se skrivao a navodno se i hvalio da je traženi bjegunac, prema navodima američke policije. Koristio je pseudonim Oscar Rivera i radio u međunarodnoj zračnoj luci Cancun, rekli su dužnosnici.

Walters je u bijegu od 1988., nakon što je od prikrivenih istražitelja navodno kupio kemikalije za proizvodnju metamfetamina vrijedne 20.000 dolara i s njima pregovarao o dodatnoj pošiljci vrijednoj 200.000 dolara, navodi policija.

U sukobu oko naplate proizvedenog metamfetamina u San Diegu, Vincent Walters i njegov brat Martin oteli su preporodavača i njegovu njegovu djevojku, nudeći njihovo oslobađanje u zamjenu za drogu. Razmjena je izvršena ali je ženski talac umro, ugušivši se s kemikalijama natopljenom krpom. Martin Walters je uhićen ubrzo nakon zločina i osuđen za otmicu i ubojstvo. On izdržava kaznu od 25 godina zatvora.