NEKE JE POŠTEDIO, ALI NJEGA NIJE

Sačić: Brkić me namamio na kavu i uhitio

22.01.2014 u 12:00

Bionic
Reading

Željka Sačića, nekad zamjenika zapovjednika specijalne policije Mladena Markača, ogorčilo je saznanje da su njegovi bivši suborci imali određen povlašteni tretman, pa ih je Milijan Brkić u svojstvu zamjenika ravnatelja policije krajem 2009. izvještavao da će biti pozivani na obavijesne razgovore. On sam je, kaže, prošao kroz drukčiju proceduru, piše Glas Slavonije

Sačić je novinaru ispričao da je 17. prosinca 2009. uhićen zbog sumnje da neposredno nakon završetka Oluje nije spriječio zločin u selu Grubori te da nije sankcionirao počinitelje.

'Taj me je dan u osam sati ujutro nazvao Brkić i tražio da se nađemo na kavi. Dogovorili smo susret u restoranu Texas house. Stigao sam tamo za pola sata i nisam ni sjeo kad je ušao Brkić s dvojicom policajaca. Pomislio sam - kakva će ovo biti kava? Čim mi je Brkić prišao, rekao mi je da se ne radi o kavi, nego da sam uhićen zbog Grubora.

Pokušavao sam mu pojasniti da nemam ništa s Gruborima, ali Brkić je samo pričao da se sve mora razjasniti i da krenem s njima. Molio sam ga da bar javim supruzi, no Brkić mi to nije dopustio. Ukratko, pokupili su me kao zadnje kriminalističko smeće', prisjetio se Sačić, navodi Glas Slavonije. U pritvoru u Remetincu je odležao dva mjeseca, nakon čega je pušten, a još traje proces protiv njega zbog Grubora, ali odvojeno od predmeta u kojem je Brkić u ponedjeljak svjedočio.