KANDIDATURA?

Sabo se još premišlja, mora se dogovoriti s obitelji

09.05.2014 u 16:01

Bionic
Reading

Donedavni vukovarski gradonačelnik, saborski zastupnik Željko Sabo (SDP) rekao je danas novinarima kako još nije donio odluku hoće li se kandidirati za novi gradonačelnički mandat, istaknuvši pritom da je za njega jedino moguća nezavisna kandidatura, ali da konačnu odluku o tome hoće li se kandidirati ne želi donijeti bez dogovora s obitelji

Novinari su Sabi postavili pitanje hoće li se kandidirati danas, nakon potpisivanja koalicijskog sporazuma između vukovarskog SDP-a i HNS-a za prijeveremene izbore za Gradsko vijeće i gradonačelnika Vukovara, kojemu je Sabo nazočio.

'Na svako vaše pitanje o kandidaturi za gradonačelnika, mogu vam poručiti da sam ohrabren ovom koalicijom i još nisam donio odluku da ću se kandidirati, ali hvala dragom Bogu, zdravlje me dobro služi i još ću malo sačekati da vidim sve ono što treba sagledati', izjavio je Sabo.


Na inzistiranje novinara da bude konkretniji, Sabo je kazao kako mu treba nekoliko dana za konačnu odluku ali i kako je jedino moguća njegova nezavisna kandidatura za gradonačelnika Vukovara.

'Sigurno neću biti kandidat HDZ-a ili Stožera za obranu Vukovara. Jednostavno ne mogu okupiti obitelj. Morate shvatiti da još uvijek nisu otkriveni počinitelji napada na moju suprugu pretprošle godine. Sigurno je da biti gradonačelnik grada Vukovara iz političke opcije iz koje sam ja, izaziva određene nemire u nekim ljudima. Ne znam tko je napao moju suprugu, ali sigurno da ja nisam, kao što neki pričaju', rekao je Sabo.

Građane Vukovara je pozvao da daju podršku koaliciji SDP-HNS ocijenivši kako jedino ta koalicija jamči stabilnost Vukovara. Sabo se ujedno zahvalio Vladi na odluci da s dva milijuna kuna ove godine finacira suzbijanje najezdu komaraca u Vukovaru.

Prijevremeni izbori za Gradsko vijeće i gradonačelnika Vukovara bit će odlukom Vlade održani 15. lipnja. Vijeće je raspušteno, a gradonačelnik opozvan jer nije u zakonskom roku usvojen gradski proračun. Budući da do izbora neće biti završen sudski postupak koji se protiv Sabe vodi zbog optužbi za pokušaj podmićivanja dvoje vijećnika kako bi poduprli SDP u Gradskom vijeću, stav je stranke da Sabo neće biti kandidat SDP-a.