UDALJEN S DUŽNOSTI

S preprodavačima marihuane uhićen i splitski policajac

06.08.2013 u 18:24

Bionic
Reading

Skupina krijumčara marihuane, među kojima je i jedan bivši zaposlenik splitske policije, u petak je uhićena s više od 13 kilograma ilegalnog bilja, čija se vrijednost procjenjuje na oko 700 tisuća kuna, doznaje se u MUP-u.

O događaju o kojemu je u subotu izvijestio USKOK, u utorak se oglasila i policija, ističući da je njihov službenik udaljen s dužnosti nakon što je uhićen u zajedničkoj akciji istražitelja iz Hrvatske i BiH te Uskoka.

'Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene osobe predane su pritvorskom nadzorniku, a zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja policija je protiv njih podnijela kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. Osumnjičeni policijski službenik udaljen je s dužnosti', objavio je MUP na svojim internetskim stranicama.

U službenom priopćenju navodi se da su u zajedničkoj akciji policijskog odjela za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala i Državne agencije za istragu i zaštitu BIH (SIPA) u Hrvatskoj uhićene četiri osobe, među njima i jedan policajac, a na području BiH još dvije osobe.

Policija tvrdi da su se uhićeni 'organizirali u zločinačko udruženje' zbog nabave većih količina marihuane. 'Za prenošenje i prodaju marihuane krajnjim kupcima na području Republike Hrvatske angažirao je šest osoba, koje su u proteklih pet godina u više navrata prokrijumčarili veće količine marihuane', kažu u MUP-u.

Od četvorice u petak uhićenih na širem području Pule policija je oduzela 13 paketa marihuane, ukupne težine od 13.262 grama, koji bi na ulici vrijedili oko 700.000 kuna.