TEŠKA PROPAGANDA

'Rat protiv Rusije danas je ušao u novu fazu. Vrlo skoro optužit će nas za genocid'

04.04.2022 u 15:10

Bionic
Reading

Ruski državni mediji odbacuju užasavajuće prizore iz Buče kao 'lažnjake' i 'planirane provokacije' u režiji Zapada. Tvrde da su za ubojstvo civila odgovorni 'ukrajinski nacisti'

'Flagrantno brutalna provokacija ukrajinskih nacista', rekla je Olga Skabeeva, voditeljica popularne emisije '60 minuta'.

'Zelenski i tzv. civilizirani Zapad pokušavaju stvoriti hibridnu, lažnu verziju Srebrenice', dodala je.

Vladimir Solovjov, voditelj nedjeljnog talk showa, kaže da je ubojstva isplanirala Velika Britanija.

'Rat protiv Rusije danas je ušao u novu fazu. Vrlo skoro optužit će nas za genocid. Cijelu ovu provokaciju smislila je Velika Britanija', kazao je Solovjov, koji je osobno na udaru zapadnih sankcija.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima u ponedjeljak da se 'videosnimkama uglavnom ne može vjerovati' te da su 'stručnjaci u ministarstvu obrane' detektirali znakove da se snimkama manipuliralo i da su one lažne. Detalje nije iznio.

  • +27
Razoreni Irpin i Buča Izvor: Profimedia / Autor: RONALDO SCHEMIDT / AFP / Profimedia

Neki kažu da su 'ubijeni civili' zapravo glumci.

'Evo ovdje, u 12. sekundi, 'leš' na desnoj strani pomiče ruku. A u 30. sekundi, u retrovizoru, 'leš' odjednom sjedi. Čini se da su tijela u videu namjerno postavljena kako bi se stvorio dramatičan efekt', navodi se na državnom kanalu Stop Fake na Telegramu. Tu objavu na Twitteru podijelilo je rusko ministarstvo obrane, piše Guardian.