STRAH IH KAOSA

Rusija zabranjuje Pokemone na javnim mjestima

18.07.2016 u 17:56

Bionic
Reading

Prvi zamjenik šefa Vijeća za obranu i sigurnost Savjeta Ruske Federacije Franc Klincevič predložio je uvođenje zabrane igranja popularne igre Pokemon Go na području vjerskih objekata, spomenika i groblja, piše tamošnji list Izvestija

Iako ova igrica u Rusiji još uvijek nije službeno izašla, mnogi se pribojavaju da će izazvati kaos na ulicama.

Prema riječima Klinceviča, iako su mnogi parlamentarci na odmoru, velik broj članova gornjeg, ali i donjeg doma skupštine i dalje je na svojim radnim mjestima te će o ovom pitanju uskoro razgovarati u parlamentu.

'Osjećaj je kao da je sam vrag sišao u taj mehanizam i pokušava nas duhovno razrovati iznutra', riječi su ruskog senatora koji je predložio uvođenje zabrane igranja ove igrice na području vjerskih objekata, zatvora, bolnica, kao i na grobljima, ali i u blizini spomenika.

On je dodao da je u pitanju trend koji su izmislili 'ljudi koji točno znaju što će se dogoditi za godinu, dvije', kao i da će posljedice tog trenda biti nepovratne.

Pokemon Go je besplatna aplikacija zasnovana na tehnologiji proširene realnosti. Pametni telefon putem GPS uređaja projicira vašu stvarnu okolicu u kojoj se kriju virtualni Pokemoni, a cilj je da igrač fizički dođe do mjesta u okruženju na kojem se ukazao Pokemon. Zatim je potrebno usmjeriti telefon prema njemu, nakon čega će se upaliti kamera na kojoj će se pokazati realna okolica, uz Pokemona kojeg potom treba 'uhvatiti'.