UNATOČ VLASTITIM KRITIKAMA

Rusija se protivi uvođenju sankcija Iranu

Iran nuklearno oružje nuklearna opasnost

Iran nuklearno oružje nuklearna opasnost

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Rusija se protivi američkom i mogućem europskom uvođenju sankcija na izvoz nafte protiv Irana, unatoč tomu što Teheran i dalje nastavlja s procesom obogaćivanja urana, a Zapad smatra da ono služi vojnim ciljevima, izjavio je u srijedu ministar vanjskih poslova Sergej Rjabkov

Rusija, koja je pomogla u izgradnji prve iranske nuklearne centrale u Bushehru, u posljednjih je nekoliko mjeseci pojačano kritizirala nuklearni program Teherana.

Unatoč tomu, kao dugogodišnji iranski saveznik ta se zemlja i dalje protivi uvođenju dodatnih sankcija Zapada, smatrajući da bi one mogle snažno oslabiti iransku ekonomiju.

'Bez obzira na sve okolnosti ... bilo da se iranski nuklearni program nastavlja razvijati ili na neke druge okolnosti, mi se protivimo primjeni takvih mjera protiv Irana', rekao je Rjabkov za državnu novinsku agenciju Itar-Tass, dodavši kako nove sankcije neće ići u prilog jačanju procesa neširenja nuklearnog oružja te da će samo smanjiti izglede za budući dijalog s Teheranom o nuklearnim ambicijama zemlje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi